ePlaneta

Izazovi brzog razvoja u srednjim i većim kompanijama

IMG_0533 U kompaniji KING ICT, jednoj od vodećih regionalnih sistem integratora, 08.04.2009. održana je prezentacija na temu brzog razvoja u srednjih i većih kompanija.

Prezentacija je bila namenjena IT i CIO menadžerima u srednjim i velikim kompanijama, sa ciljem da se upoznaju sa najčešćim izazovima sa kojima se kompanije susreću prilikom ubrzanog razvoja poslovanja. Stručnjaci KING ICT-a predstavili su rešenja koja će im pomoći da savladaju prepreke i razviju strategije za razvoj kroz konsolidaciju hardvera, koncept virtualizacije i softverska rešenja za upravljanje infrastrukturom.
Na kraju prezentacije, u veoma zanimljivoj praktičnoj radionici posetioci su imali prilike da se uživo uvere u funkcionalnost i pouzdanost rešenja virtualizacije, demonstriranog  na konsolidovanom sistemu Blade servera i SAN storage infrastrukturi. U interaktivnoj  radionici predstavljene su u realnom vremenu posebne prednosti sistema, naročito prenos produkcionih operativnih sistema sa fizičkih servera na virtualne mašine, upravljanje i dinamičko alociranje hardverskih resursa i automatsko balansiranje opterećenja sistema. Posebno interesantna bila je demonstracija reagovanja sistema visoke dostupnosti u slučaju nepredviđenih okolnosti.
Prezentacija je pokazala da konsolidacija IT infrastrukture donosi značajne prednosti u upravljanju, smanjuje ulaganje u instalaciju i održavanje sistema, i naročito snižava utrošak resursa i energije; samim tim, dokazan je i povraćaj uloženih inicijalnih sredstava u vrlo kratkom periodu i dalja ušteda. 

Zbog većeg interesovanja nego što je bilo očekivano, King ICT će organizovati još dve prezentacije naredne nedelje.

Facebook komentari:
SBB