ASUS ROG Flow

Izložba Igra staklenih perli

Naša saradnica, Eli Gilić, zajedno sa sestrom Dafne Lončarević, otvorila je sinoć prodajnu izložbu Igra staklenih perli. Izložba je u Udruženju primenjenih i likovnih umetnika Kosovka u ulici Gospodara Vučića 224 i trajaće do osamnaestog novembra. Nakit, kutije za nakit, slike, lampe, satove i ogledala oslikane staklenim perlama možete videti od 12 do 20 časova.

Umetnice o nadahnuću za svoje unikatne radove kažu: „Staklene perle su kroz istoriju predstavljale neizmerni izvor nadahnuća. Podjednako su opčinjavajuće bilo kao osnovno sredstvo umetničkog izraza bilo u sporednoj ulozi oplemenjivanja slike ili predmeta. U vreme kraljice Elizabete staklene perle na plemićkim odorama čak su označavale nečiji čin i stepen bogatstva, a taj trend kasnije se proširio na ostale evropske dvorove.

„Danas su podjednako privlačne, pogotovo u kombinaciji s biserima i poludragim kamenjem. Kolekcija Igra staklenih perli vraća nas u to vreme raskoši kada su ukrasni i upotrebno-ukrasni predmeti u bogatim građanskim kućama bili nezamislivi bez staklenih perli. Nakit, koji čini sastavni deo ove kolekcije, oplemenjen je biserima, satenskim tračicama i svarovski staklenim perlama kako bi se dočarala puna rafiniranost tog bajkovitog vremena.“

Facebook komentari:
BIZIT Seminar