Top50 Glas publike

Iznenađenja iz Amazon-a, ali ne novi Kindle i pametne naočare

Amazon je na događaju, koji je najavljivan kao „tajni“, a održan 27. septembra, predstavio seriju novih Echo proizvoda, iznenadivši prisutne brojem novih usluga i uređaja. Zvezda događaja svakako su bili novi Echo pametni zvučnici, te serija proizvoda koji funkcionišu uz pomoć Alexa-e, kao i osveženi Fire TV.

PCPress.rs Image

Jedna od zanimljivijih najava odnosila se na novi Echo Spot, pametni budilnik koji može da obavlja video pozive, te da se poveže na spoljašnje zvučnike uz pomoć kablova ili Bluetooth-a. Uređaj izgleda kao hibrid Echo Dot-a i Echo Show-a, sa ekranom od 2,5 inča, te više zakrivljenim ivicama. Ovaj sat može da se koristi i kao kamera za nadzor dece, a u prodaji će se naći od 19. decembra po ceni od 130 dolara.

Kao deo Echo osveženja, Amazon je najavio i Echo Plus. Uređaj je iste veličine kao i original, samo što će moći da se koristi  i kao centar funkcionisanja pametnih domaćinstava – sa sistemom za prepoznavanje glasa na daljinu, te poboljšanim zvukom. Takođe može da koristi i Zegbee, koji omogućava uređajima da se povezuju jedan sa drugim, te pojačava bežični domet. Kompatibilan je sa više od 100 pametnih uređaja kojima može da se upravlja uz pomoć glasa, a bez upotrebe aplikacija. U svakom pakovanju će se naći i po jedna Philips Hue pametna sijalica u crnoj, beloj ili srebrnoj boji. U prodaji će se naći od 31. oktobra po ceni od 149 dolara.

Pročitajte i:  Amazon stopira zapošljavanje u narednim mesecima

Najavljeno je i da Alexa sada može da poveže više funkcija, te njima može da se upravlja jednom komandom. Tako će rečenica “Alexa, dobro jutro” moći istovremeno da uključi svetla, otvori pametne zastore za prozore, pruži informacije o vremenskim uslovima, te uključi aparat za kafu.

Predstavljena je i manja verzija Amazon Echo uređaja, koja je upola manja od originalne verzije, a kompanija po prvi put u prodaju pušta i tri Echo uređaja u jednom pakovanju, te će ovaj audio sistem moći da se nabavi po ceni od 249 dolara. Kao dodatak, u ponudi se našao i Echo Connect, uređaj uz pomoć kojeg će korisnici moći da obavljaju fiksne pozive preko Alexa-e.

Echo porodici se pridružio i Echo Buttons, koji je u obliku paka za hokej, a moći će da se koristi za igranje video igara u kombinaciji sa gejming uređajem koji podržava Alexa-u. Kada se bude našao u prodaji, moći će da se nabavi po ceni od 20 dolara.

Najavljeno je i da će Alexa biti integrisana u BMW vozila do sredine 2018. godine. Tako će vozači moći da uz pomoć glasovnih komandi dobiju informacije o najnovijim dešavanjima ili vremenskim uslovima. Dve kompanije su prethodno radile na opciji Alexa Skill, koja bi vozačima omogućavala da komuniciraju sa aplikacijama, te tako, na primer, dobiju informaciju o tome koliko im je još goriva ostalo u rezervoaru.

Pročitajte i:  Jeff Bezos će donirati većinu svog novca u dobrotvorne svrhe

I pored toga što je kompanija lansirala seriju novih uređaja, nije bilo reči o novom Kindle-u. E-čitač iz Amazona ima uspešnu istoriju, ali se poslednja velika promena dogodila još u junu. Nije bilo reči ni o pametnim naočarima koje će raditi zajedno sa Alexa glasovnim asistentom.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , ,