ePlaneta

Iznenađujuća vest o Android Samsung Galaxy mogle bi naterati Apple da preispita svoj iPhone

Samsung je otkrio neke impresivne statistike o svojim radikalnim Galaxy telefonima.

PCPress.rs Image

Samsung je objavio brojke o prodaji svojih savitljivih uređaja i čini se da su se milioni već pridružili ovoj revoluciji pametnih telefona. U stvari, Samsungov predsednik i šef MKS poslovanja kaže da je kompanija prebacila preko 10 miliona njih samo u prošloj godini – to je neverovatnih 300 procenata povećanja.

„Videli smo priliku ne samo da dizajniramo novi oblik već i da stvorimo nova iskustva koja nikada ranije nisu bila moguća sa pametnim telefonom. Prevazilazeći mnoge tehnološke prepreke, uspešno smo predstavili prvi Galaxy sklopivi pametni telefon u 2019. godini i od tada se promenila budućnost naše industrije.“

Samsung sada predviđa da će se ovaj brzi rast nastaviti i da će napraviti mnogo veći udar na ukupnom tržištu pametnih telefona u narednim godinama. S obzirom na to da kompanija prodaje toliko sklopivih telefona i da će sledeći niz savitljivih telefona biti otkriven tokom sledećeg meseca, očekivanja su velika.

Drugi proizvođači kao što su Huawei i LG lansirali preklopne telefone ali nijedan veliki igrač ne govori o budućnosti ove tehnologije. iPhone je i dalje jedan od najpopularnijih uređaja na planeti, ali Samsungova najava bi mogla da natera Apple da razmisli o lansiranju sopstvenog telefona sa iOS-om a da je preklopiv ako želi da ostane dominantna sila.

Pročitajte i:  Huawei Pura 70 Pro: Radost za puriste

Izvor: Express.co.uk

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,