ASUS ROG Flow

Izrael ne priznaje bitcoin kao stvarnu valutu

Centralna banka Izraela saopštila je da neće priznavati virtuelne valute, poput bitkoina, kao stvarne valute već kao finansijske aktive, kao i ​​da je teško napraviti propise za praćenje rizika takve aktivnosti za banke u zemlji i njihove klijente.

Viceguverner Nadin Baudot-Trajtenberg rekla je da je bilo žalbi javnosti. Izraelske banke su nekim korisnicima otežavale transfer novca sa svojih računa kako bi kupile bitkoin. “Stav Banke Izraela je da bi virtuelne valute trebalo tretirati kao finansijske aktive”, izjavila je Baudot-Trajtenberg i dodala da vlada nema nikakvu odgovornost prema za investitore koji trguju bitkoinom, prenosi agencija Reuters.

Centralna banka, kako dodaje, razmatra pitanja virtuelnih valuta, ali se “puno toga ne može naučiti iz situacije u ostatku sveta, budući da nigde, nijedan regulator nije dao smernice bankarskom sektoru kako da deluje u vezi sa aktivnostima svojih klijenata prilikom trgovanja virtuelnim valutama“. Ostaje nam da vidimo kako će Izrael dalje tretirati ovo pitanje i da li će se skorašnja vest o stvaranju nacionalne virtuelne valute obistiniti. 

Pročitajte i:  Indija će predložiti zakon koji zabranjuje privatne kriptovalute

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , ,