Jablotron JA-100: Čuvar vašeg doma

Spremate se na godišnji odmor, spakovali ste stvari a ključ u bravi okrenuli dva puta. Ali, da li je to dovoljno? Zaštitite se instalacijom Jablotron JA‑100 alarmnog sistema.

ipad_en-i-telefon-sa-slikom-provalnika--1Video‑nadzor je važan, ali on pruža samo uvid u dešavanja u kući – drskog lopova on neće odvratiti, već će on možda ukrasti i same kamere. Zato su jedina prava zaštita alarmni sistemi, sa ili bez video nadzora, i IC senzora. Jedno od najboljih rešenja koje se može naći na tržištu je Jablotron JA‑100 alarmni sistem koji poseduje i jedno i drugo. Na vama je samo da ponesete spakovane kofere, stavite mobilni telefon u džep i uživate u zasluženom odmoru.

Jablotron JA‑100 sistem će se, u zavisnosti od zahteva, prilagoditi bezbednosnim situacijama svakog stana, a sa do 120 uređaja za detektovanje ništa neće propustiti, već će na vreme pozvati pomoć čim to bude potrebno.

Kamere alarmnog sistema automatski prave fotografije pre i posle incidentne situacije i šalju ih na vaš mobilni telefon kao i u dežurni kontrolni centar. Sve će biti dokumentovano fotografijama i to onim koji je nemoguće ukrasti jer se sve kopira na cloud storage.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Gadžeti za pametniju kuću

Pročitajte još na: Jablotron

Ako želite da proverite šta se trenutno dešava u vašem domu, možete jednostavno da kliknete na MyJablotron aplikaciju i dobijete aktuelno stanje u vidu kolor fotografije, koje ćete po želji memorisati na svom telefonu ili kompjuteru. Dobićete poruku ako ste napustili stan, a niste uključili alarm, što ćete moći da uradite na daljinu.

Daljinski pristup funkcioniše putem Interneta, SMS komandi ili preko klasične telefonske veze sa alarmnom centralom. Dakle, za cloud obezbeđenje nije čak potreban ni internet, što je dobro za vikendice. Svaka JA‑100 centrala ima ugrađen GSM/GPRS komunikator u koji samo stavite SIM karticu bilo kog mobilnog operatera.

Osim zaštite od provalnika, korisna opcija je da programirate u kojim situacijama će se određeni kućni aparati uključivati i isključivati. Recimo da se veliki potrošači sami uključuju noću po jeftinijoj tarifi, da vas uvek sačeka pun bojler tople vode, a prostorija zagrejana pomoću radijatora ili peći. Ili da se automatski otvore vrata garaže kada joj priđete kolima, kao i da se pali i gasi osvetljenje.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Gadžeti za pametniju kuću

www.klt.rs

Radovan Bibić

(Objavljeno u Časopisu PC#223)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,