BIZIT 2022

Jack Dorsey će svedočiti u procesu „Musk-Twitter“

Jack Dorsey je ranije podržao Musk-ovu planiranu kupovinu Twitter-a.

PCPress.rs Image

Musk ima novu taktiku

Advokati Elon-a Musk-a, pozvali su bivšeg izvršnog direktora Jack-a Dorsey-a da svedoči u sporu koji Musk sada ima sa Twitter-om. Ovo predstavlja najnoviji razvoj događaja dok se Musk i Twitter pripremaju za suđenje u oktobru.

Još nije jasno kako će Dorsey uticati na Musk-ovu pravnu strategiju. Prema izveštajima, sudski poziv se odnosi na „dokumente i komunikacije koji odražavaju, upućuju ili se odnose na uticaj ili efekat lažnih ili neželjenih naloga na Twitter-u“.

Takođe, advokati se pozivaju na dokumente koji se odnose na to kako Twitter koristi mDAU, odnosno dnevno aktivne korisnike koji se mogu unovčiti.

Jack Dorsey nije jedini bivši izvršni direktor Twitter-a kojeg je Musk pozvao. Nedavno smenjeni šef proizvoda Kayvon Beykpour i bivši šef sektora prihoda, Bruce Falck takođe su dobili sudske pozive.

Musk tvrdi da je Twitter obmanuo njega i javnost o broju botova i lažnih naloga na platformi. Twitter-ovi advokati su tvrdili da je Musk više puta prekršio uslove ugovora sa kompanijom. Suđenje je zakazano za 17. oktobar.

Pročitajte i:  Počinju problemi za Twitter širom sveta

Jack Dorsey je ranije podržao Musk-ovu ponudu za kupovinu Twitter-a. Dorsey je tada rekao: „Elon je jedinstveno rešenje u koje verujem“. On je tada rekao je da je Musk „izvukao kompaniju iz nemoguće situacije“.

Dorsey se još uvek nije javno osvrnuo na pravnu bitku i Musk-ove tvrdnje o botovima i lažnim nalozima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.