Top50 Glas publike

Jack Dorsey kaže da Square planira izgradnju sopstvenog majning sistema

Jack Dorsey kaže da Square razmišlja o izgradnji sopstvenog sistema za rudarenje bitkoina koristeći prilagođeni silikon i softver otvorenog koda. Izgradnja majning sistema za bitkoine bio bi zasnovan na prilagođenom silicijumu i otvorenom kodu za pojedince i preduzeća širom sveta.

Jack Dorsey kaže da Square planira izgradnju sopstvenog majning sistema

Dorsey smatra da majning sistem mora biti efikasniji

Dorsey je dodao da bi izgradnja ovakvog majning sistema bila znatno složenija za platnu kompaniju od jednostavne izgradnje novčanika. Stvaranje prilagođenih čipova je veoma skupo i bilo bi nova teritorija za platnu kompaniju. Kao i u njegovim ranijim tvitovima o planovima za hardverski novčanik, Dorsey nije podelio mnogo detalja o tome kako bi rudarski sistem zapravo funkcionisao, ali je naveo da on svakako mora biti efikasniji.

On je dodao da je cilj majning koji će biti dostupniji većem broju ljudi, što bi moglo da reši dva najvažnija pitanja vezana za kopanje kriptovaluta. Potrošnja energije povezane sa bitkoinom dostigla je rekordne vrednosti poslednjih godina, izazivajući veliku zabrinutost zbog uticaja kopanja kriptovalute na klimatske promene. Majning je takođe povećao cene i oskudicu grafičkih procesora.

Pročitajte i:  Dorsey: Otpuštanja u Twitteru su moja krivica

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,