TrendMicro

Jade Raymond pravi igru za PlayStation

Jade Raymond već povlači poteze nakon što je napustila mesto direktorke na projektu Google Stadia. Bivši producent EA i Ubisofta otvara studio pod nazivom Haven, koji radi na nenajavljenoj, originalnoj PlayStation igri. Google je u februaru objavio da zatvara svoj interni studio za igre Stadia i da Raymondova napušta kompaniju. Ona je angažovana 2019. godine da vodi Stadia Games and Entertainment.

sony ps5 logo

Okupljanje talentovanih programera

Bivša producentkinja Assassin’s Creed i Watch Dogs najavila je svoj sledeći potez na zvaničnom PlayStation blogu. Ona okuplja mnoge talentovane programere igara sa kojima godinama radi u novom studiju Haven, koji je nezavisni studio sa sedištem u Montrealu.

Jane ističe da želi da stvara svetove u kojima igrači mogu da pobegnu, zabave se, izraze i nađu zajednicu u kojoj mogu da uživaju. Takođe želi da svoje strasti pretače u gejming projekte, ali i da učini nešto čudesno, što će ljudi moći da dožive. Bivša direktorka Stadia projekta veruje u moć igara i donošenje radosti drugim ljudima uz njihovu pomoć. Sony je izgleda spreman da sa njom deli ovu filozofiju, pa će zato biti velika podrška novom studiju pri razvijanju potpuno nove igre za PS5.

Pročitajte i:  Stiže veliki redizajn Sony PlayStation PS5 konzole

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: