Top50 Glas publike

“Jaibreak-ovan” Sony PS5

U iznenađujućem preokretu događaja, čini se da je Sony PlayStation 5 konzola, koja je objavljena pre dve godine razbijena (jailbroken).

PCPress.rs Image

Ima i prednosti, ali i mnogo nedostataka

Šta je Jailbreaking?

„Jailbreak“ u svetu tehnologije znači da se određeni softver ili hardver koji je imao ograničenja za modifikaciju sada može modifikovati za obavljanje dodatnih funkcija ili instaliranje različitih aplikacija koje proizvođač ne sme da instalira na hardversku konzolu. Video dokaz jailbreake-a je na Twitteru objavio moder poznat kao Lance McDonald koji ga je prikazao. Video koji je postao popularan sa trenutnim brojem gledalaca od 2,4 miliona pregleda, prikazuje Lensa kako instalira demo horor igre P.T na Playstation 5 koji je prethodno ograničio Konami koji je uklonio igru iz Playstation Store-a. Iako je jailbreak bio uspešan, nije moguće da korisnici izvrše bilo koju radnju kao što je Lance primetio. Takođe je vredno napomenuti da je jailbreak dostupan za PS5 kompatibilan samo sa verzijama PS5 4.03. Jailbreak je izvršen preko WebKit + kernel exploit. Takođe se veruje da bi sa fizičkim pristupom PS5, firmver 4.50 ili 4.51 mogao da bude razbijen pomoću BD eksploatacije.

Pročitajte i:  Sony lansirao novi Walkman, 44 godine nakon originala

Prednosti jailbreaking-a

Jailbreaking PlayStation 5 će vam dati pristup ovim funkcijama:

  • Mogućnost modifikacije raznih igara
  • Dodatne teme za PS5 korisnički interfejs.
  • Preuzimanje različitih igara besplatno.

Negativne strane Jailbreaking

Jailbreaking takođe dolazi sa različitim rizicima kao što je dobijanje zabrane sa Playstation Network-a (PSN), nećete moći da pristupite multiPlayer-u u onlajn režimu, i na kraju će poništiti vašu PS5 garanciju. Ostaje da se vidi da li će se jailbreaking koristiti za instaliranje igara ili će njime manipulisati hakeri kako bi povećali pirateriju. Sony još nije rekao ništa o ovom razvoju ili da li će preduzeti bilo kakvu akciju protiv onih koji su pokrenuli jailbreaking.

Izvor: Techweez

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,