Top50 Glas publike

Japan: Kosmička luka kao san o budućnosti

Uprkos svim poteškoćama, čovečanstvo i dalje sanja o dalekoj budućnosti, o novim tehnologijama i osvajanju kosmosa. Tim arhitekata iz Japana dao je svoj doprinos na tom polju, te zainteresovani mogu da vide koncept nove luke za lansiranje kosmičkih letelica.

PCPress.rs Image

Grupa eksperata okupila se oko imena “Space Port Japan Association” (SPJ), a kako bi udruženim snagama projektovali futurističku svemirsku luku na četiri sprata. Projekat je smešten u Tokijski zaliv, a poneo je ime Spaceport Japan. Spoljašnjost donekle podseća na tradicionalne aerodrome, a tu su i saobraćajnice koje luku povezuju sa kopnom. Struktura je pokrivena solarnim pločama, a kroz taj sloj se probijaju dva tornja, od kojih je svaki namenjen za poletanja i sletanja raketa.

PCPress.rs Image

Svemirska luka bi trebalo da ponudi i prostorije za kompanije koje se bave istraživanjima kosmosa, a planirani su i hoteli, muzeji, teretane, bioskopi, čak i akvarijum. Projekat je za sada samo na nivou koncepta, ali se kreatori nadaju da će ga pretvoriti u realnost što je pre moguće, kako bi unapredili kosmičku industriju svoje zemlje.

Pročitajte i:  Webb teleskop otkrio novu planetu

PCPress.rs ImagePCPress.rs Image

Izvor: Futurism

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,