PC Press - Sve(t) je marketing

Japan: Kosmička luka kao san o budućnosti

Uprkos svim poteškoćama, čovečanstvo i dalje sanja o dalekoj budućnosti, o novim tehnologijama i osvajanju kosmosa. Tim arhitekata iz Japana dao je svoj doprinos na tom polju, te zainteresovani mogu da vide koncept nove luke za lansiranje kosmičkih letelica.

Grupa eksperata okupila se oko imena “Space Port Japan Association” (SPJ), a kako bi udruženim snagama projektovali futurističku svemirsku luku na četiri sprata. Projekat je smešten u Tokijski zaliv, a poneo je ime Spaceport Japan. Spoljašnjost donekle podseća na tradicionalne aerodrome, a tu su i saobraćajnice koje luku povezuju sa kopnom. Struktura je pokrivena solarnim pločama, a kroz taj sloj se probijaju dva tornja, od kojih je svaki namenjen za poletanja i sletanja raketa.

Svemirska luka bi trebalo da ponudi i prostorije za kompanije koje se bave istraživanjima kosmosa, a planirani su i hoteli, muzeji, teretane, bioskopi, čak i akvarijum. Projekat je za sada samo na nivou koncepta, ali se kreatori nadaju da će ga pretvoriti u realnost što je pre moguće, kako bi unapredili kosmičku industriju svoje zemlje.

Pročitajte i:  U potrazi za planetom koja je bolja od Zemlje

Izvor: Futurism

Facebook komentari:
PC Press- digitalizacija zdravstva

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.