BIZIT 2022

Japan predstavio voz koji ide 300 kilometara na sat

Japan je predstavio prototip novog Shinkansen bullet voza, koji će moći da putuje brzinom od oko 300 kilometara na sat, a koji ima oštriji prednji profil, utičnice pored svakog sedišta, te osvetljeni prostor za prtljag.

PCPress.rs Image

Kako pišu japanski mediji, serija vozova N700S trebalo bi da se pusti u pogon do 2020. godine, na liniji Tokaido Shinkansen, koja vozi između Tokija i Shin-Osake, a sa test vožnjama bi trebalo da se počne do kraja marta. Voz se sastoji od 16 vagona, te ima prostora za 1.323 putnika. Prednji deo je redizajniran, a kako bi se smanjilo trenje, te umanjio efekat zvučnog zida kada voz prolazi kroz tunel.

PCPress.rs Image

Nova generacija vozova dozvoljava različite kompozicije, te će broj vagona moći da se smanjuje i na osam, te dvanaest, a u zavisnosti od potreba. U poređenju sa vozovima iz serije N700A težina lokomotiva je smanjena za 20%, odnosno za 11 tona, a potrošnja energije za 7%. Putnici bi u novom vozu mogli da se nađu tokom 2020. godine, a na vreme za Olimpijske igre koje će se te godine održavati baš u Tokiju.

PCPress.rs Image

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,