BIZIT 2022

Jednostavnije do infrastrukture virtuelnog desktop okruženja

PCPress.rs ImageFujitsu ponudio pakete za brže i jeftinije implementiranje VDI rešenja (Virtual Desktop Infrastructure) u malim i srednjim preduzećima

U pitanju je pragmatično rešenje kojim olakšava prelazak na okruženje virtuelnih desktop infrastruktura (VDI), tako što premošćuje kompleksnost migracije. Novi Fujitsu „VDI paketi“ pojednostavljuju implementaciju tako što već sadrže sav neophodan hardver i instaliran softver za tranziciju sa fizičkih PC računara i radnih mesta zasnovanih na laptopovima.

U poređenju sa konvencionalnom mrežom PC-računara, okretanje virtuelnim „desktop-radnim mestima“ omogućava preduzećima da uštede na hardveru i redovnim IT operacijama, obezbeđuje da svi poslovni podaci imaju rezervne kopije na centralnom serveru i značajno štedi električnu energiju.  Ipak, iako je tzv. VDI sa pobrojanih aspekata već dokazan koncept, mnogo manjih kompanija i dalje okleva upravo zato što se pribojava kompleksnosti migracije na novu infrastrukturu.

 Fujitsu zato pragmatično nudi unapred pripremljene pakete, pojednostavljujući ovaj izazov i svojim partnerima u prodajnom kanalu i krajnjim korisnicima rešenja. Ovi paketi dolaze u dve veličine – do 20 radnih mesta, i do 42 radna mesta. Oba paketa sadrže PRIMERGY TX200 S6 server, plus monitore sa integrisanim Fujitsu ziro-klijentima (Zero client) koji sadrže mrežne interfejse. Paketi takođe sadrže i monitor, tastaturu i miša za upravljanje serverima. Sav softver je unapred instaliran i spreman za upotrebu.

 Mirko Grujičić, tehnički konsultant za klijentske proizvode i tehnologije za višekorisnička okruženja u beogradskoj kancelariji kompanije Fujitsu Technology Solutions, potvrđuje da se prelazak na VDI okruženja u Srbiji, kao i u većini drugih tržišta u regionu – i dalje smatra složenim i kompleksnim poduhvatom. „Novi VDI paketi su zato formirani tako da proces ’prebacivanja’ na virtuelne desktop mašine bude sasvim jednostavan – svi potrebni elementi su u pakovanju, čak i mrežni kablovi, i sav softver je već instaliran. A kakve sve prednosti ovo okruženje donosi, ovog meseca ćemo i praktično demonstrirati svojim partnerima i zainteresovanim korisnicima u Beogradu”, najavljuje Grujičić.

http://ts.fujitsu.com/products/deskbound/zero_clients/bundles.html

Facebook komentari:
SBB