Jeff Bezos kaže da Amazon treba bolje da tretira radnike

Jeff Bezos napušta Amazon sa 200 miliona Prime pretplatnika. Jedna od glavnih stvari koje se tiču poslednjeg pisma akcionarima kompanij pre nego što Andy Jassy preuzme mesto CEO Amazona, jeste adresiranje problema teških uslova za radnike. Poslednji put kompanija je prekretnicu pretplatnika podelila početkom 2020. godine kada je tokom poziva za zaradu u Q4 2019 objavila da ima 150 miliona Prime članova.

PCPress.rs Image

Neuspela udruživanja u sindikate

Da bi se skorašnji tempo stavio u perspektivu, Amazonu je trebalo 13 godina da privuče svojih prvih 100 miliona kupaca uslugom. Između 2018. i 2019. dodao je još 50 miliona pretplatnika. Nešto više od godinu dana kasnije, sada iznosi 200 miliona. I dok je pandemija koronavirusa u velikoj meri koristila Amazonovom maloprodajnom poslu, jednako je verovatno da bi na kraju postigla istu prekretnicu.

Značajan deo pisma tiče se Bezosovg razmišljanja o nedavnom neuspelom pokušaju radnika u kompanijskom centru BHM1 u Bessemeru u Alabami da se udruže u sindikate. Bezos smatra da je potreban daleko bolji odnos kompanije ka svojim zaposlenima. Amazon pedantno prati svaku sekundu svog radnika na terenu koji provodi daleko od svoje primarne dužnosti. Sistem koji Amazon ima poslaće im automatizovane poruke ako predugo ne rade. To je sistem za koji neki radnici Amazona kažu da im ne dozvoljava da idu u toalet kada treba. Bezos brani politiku praćenja radnika, koja ih može učiniti učinkovitijima dok su na poslu.

Pročitajte i:  Amazon planira velika otpuštanja

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,