BIZIT 2022

Jonsen: Skuplje telefoniranje posle prodaje Telekoma

eko-jonsen-telenor_310x186 Generalni direktor "Telenor" u Srbiji Ćel Morten Jonsen ocenio je da će posle prodaje "Telekoma Srbija" doći do povećanja cena u fiksnoj telefoniji.

“Posle prodaje Telekoma Srbije verovatno će doći do povećanja cena u fisknoj telefoniji jer mora postojati baza za investiranje kompanije u budućnosti. Taj balans trenutno ne postoji”, kazao je on u intervjuu agenciji Beta i portalu Euraktiv (www.euractiv.rs).
Jonsen je ocenio da se trenutno cene u fiksnoj telefoniji veštački drže na niskom nivou. “Na tržištu fiksne telefonije u Srbiji potrebno je raščišćavanje”, istakao je i dodao da bi prvenstveno operateri mobilne telefonije trebalo da dobiju fer cene za pozive iz mobilne u fiksnu mrežu u skladu sa srpskim zakonodavstvom.

“Trenutno "Telenor" i "Vip mobile" previše plaćaju za pozivanje iz svojih mreža u "Telekomovu" mrežu fiksne telefonije. To je subvencionisanje "Telekoma". Siguran sam da će to pitanje biti rešeno”, rekao je on. Jonsen je ocenio i da će srpsko tržište telekomunikacija u narednoj godini doživeti velike promene jer će dominantni operater biti prodat.

“Ako "Telekom Austria" kupi srpski "Telekom", na srpskom tržištu će biti dva operetera mobilne telefonije i pretpostavljam da će u tom slučaju "Telekom Austria" morati da proda "Vip mobile" jer ne može da se sedi istovremeno na dve stolice”, rekao je Jonsen. “Među potencijalnim kupcima su i "Deutsche Telekom", "Orascom", a bilo bi zanimljivo i nadmetati se sa kompanijom "America movil" prvi put na evropskom tržištu”, ocenio je.

Jonsen je rekao da uzavisnosti od toga ko bude kupio "Telekom Srbije" biće najznačajnija promena u "igri" na srpskom tržištu.

Izvor: eKapija

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,