Još jedan pogrešan Windows 10 update

Tokom oktobra, Microsoft je pustio u javnost pogrešan Windows 10 update, koji je trebao da bude „kvalitativno poboljšanje za Windows Autopilot configured devices“. Umesto da se taj update pošalje samo poslovnim korisnicima koji imaju Autopilot (alat za podešavanje uređaja u poslovnom okruženju), on je prosleđen svim Windows 10 korisnicima, uključujući i vlasnicima Windows 10 Home verzije operativnog sistema.

PCPress.rs Image

Dva meseca nakon tog, po Microsoft neprijatnog događaja, ponavlja se gotovo identična situacija. Microsoft je 10. decembra ponovo pustio svim korisnicima Windows 10 Autopilot update „KB4532441“, kao deo svog Patch Tuesday update-a. Kao i prošlog puta, korisnici kućnih verzija operativnog sistema mogli su da vide, pa čak i da instaliraju Autopilot update. Microsoft je ovog puta brzo reagovao i uklonio je update.

Povodom tog slučaja izdato je saopštenje da je Autopilot greškom ponuđen i da je zbog toga uklonjen iz update-a. Korisnici koji imaju Autopilot i dalje će moći da ga automatski nadograde na najnoviju verziju. A korisnici koji ga ne koriste ne moraju da brinu, jer Microsoft tvrdi da, čak iako je Autopilot instaliran, on ni na koji način neće uticati na rad njihovih sistema. Kao dodatak, naglasili su da je ovaj update moguće lako deinstalirati sa računara, bez ikakvih posledica.

Pročitajte i:  Windows 11 22H2 upozorava kada ste neooprezni sa lozinkama

Iako je ova greška prošla mnogo bezbolnije nego što je mogla da bude, moramo da se zabrinemo zbog sve učestalijih grešaka i problema koji se ponavljaju od kada je ustanovljen ovakav način automatizovanog update-a.

Izvor: TechRadar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,