Top50 Glas publike

Još jedno Windows 10 upozorenje: Ugrožen pristup internetu

Microsoft već neko vreme ima probleme sa kontrolom kvaliteta novih Windows 10 ažuriranja, budući da ova probleme stvaraju umesto da ih rešavaju. Nedavno je iz kompanije stiglo još jedno obaveštenje za sve korisnike, a u vezi sa problemom koji eksperti opisuju kao “najgori do sada”.

PCPress.rs Image

Septembarsko KB4515384 je već postalo ozloglašeno, a nakon što je izazvalo probleme sa CPU opterećenošću, Windows 10 search opcijom, Start menijem, Action centrom, USB konekcijama i audio kvalitetom, da bi sada uticalo i na način na koji korisnici pristupaju internetu. Naime, prijavljeno je da su adapteri za mrežu na nekim uređajima prestali da rade nakon instaliranja pomenutog ažuriranja, a pogođeni uređaji uglavnom imaju Intel čipsetove. Ponovno instaliranje drajvera iz Intel ili Windows Update izvora ne rešava problem, već samo uklanjanje poslednjeg update-a preko Programs & Software panela.

PCPress.rs Image

Microsoft je potvrdio najnoviji problem za Windows 10 1903 koji utiče na rad WiFI konekcije na  Intel ili Broadcom bežičnim karticama. Očekuje se da se uskoro objavi zakrpa za ovaj problem, ali je pitanje hoće li samo rešiti poslednju komplikaciju ili, pak, izazvati seriju novih problema.

Pročitajte i:  Notepad konačno dobija tabove

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,