Top50 Glas publike

Još samo dva meseca do gašenja Google+ servisa za obične korisnike

Google je već ranije objavio da, zbog problema sa curenjem podataka i zbog loše posećenosti, želi da ugasi Google+ društvenu mrežu za obične korisnike. Međutim, do sada nismo znali tačan datum kada će se to desiti. Sada je ova kompanija objavila da će se taj trenutak desiti 2. aprila 2019. godine.

PCPress.rs Image

Tog dana Google će početi da briše sav sadržaj, uključujući Google+ stranice, fotografije i video zapise, kao i sve ostale informacije koje postoje na ovoj mreži. To praktično znači da, ukoliko ste koristili ovu mrežu, imate još dva meseca da preuzmete sve podatke koje želite da sačuvate. Google+ API komponente, koje su se pokazale kao izvor najvećih bezbednosnih rizika, ugasiće se 7. marta. Ovo se odnosi samo na krajnje korisnike. Kompanije koje koriste Google+ ne moraju da brinu, jer će ovaj servis za njih i dalje biti dostupan.

Ova objava praktično stavlja tačku na Google-ov pokušaj da parira društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter. Resursi koji su bili fokusirani na ovaj projekat sada će biti preusmereni na neke druge stvari, nadamo se zanimljivije i upotrebljivije za nas, obične korisnike.

Pročitajte i:  Google Meet: Reagujte emotikonima

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,