Jubilarni deseti konkurs „Petar Damjanović„

osa (1)-1U želji da podstakne studente da iskažu svoje umeće i kreativnost, kompanija OSA računarski inženjering raspisuje nagradni konkurs „Petar Damjanović“. Već deset godina za redom, konkurs „Petar Damjanović“, organizuje se u cilju promovisanja oblasti mašinstva i motivisanja studenata da iskažu svoje sposobnosti i na taj način se predstave ekspertima i kompanijama koje posluju u određenoj oblasti

 

Svi zainteresovani studenti viših škola i fakulteta se mogu prijaviti tako što će, uz pomoć softvera Autodesk Inventor Professional 2017, kreirati projekat iz oblasti industrijskih mašina, uređaja i metalnih konstrukcija koji će svojom inovativnošću biti konkurentan na tržištu. Uz mogućnost korišćenja i trial verzije softvera, studenti će u kratkom roku imati prilike da osmisle proizvod, a tri najbolja rada osvojiće vredne novčane nagrade. Pobednički rad osvojiće nagradu od 1000, drugoplasirani 500, a trećeplasirani 300 evra.

Nagrada „Petar Damjanović“ je prvi put dodeljena 2007. godine, a njeno uručivanje postalo je tradicija koja podstiče rad stručnjaka iz ove oblasti. Nagrada nosi ime po Petru Damjanoviću, jednom od osnivača firme OSA Računarski inženjering i začetniku IT industrije u Srbiji – čoveku koji je značajno doprineo razvoju saradnje mašinstva i informatike u našoj zemlji i inostranstvu.

osa (1)-2

Više informacija o konkursu, ali i prijave za ovogodišnje takmičenje koje traje do 31. oktobra, možete pronaći na www.konkurspetardamjanovic.osa.rs.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,