Zebra

Kad jedanaestogodišnjaci dizajniraju automobile budućnosti

Ljubitelji automobila svake godine bivaju zatrpani konceptima novih modela, a na događajima kao što su CES i sajam automobila u Detroitu. Proizvođači se utrkuju koji će od njih svojim modelima dodati neobičnije farove, veće ekrane, te vrata koja se ne otvaraju na dosadne tradicionalne načine.

Ipak, posle svih egzotičnih obećanja, kompanije po pravilu finansiraju one modele na koje je tržište već naviklo, te se posle velikih sajmova brzo zaboravi na virtuelne asistente i neobične oblike. Ako bi, pak, proizvodnju u svoje ruke preuzela grupa kreativnih jedanaestogodišnjaka, stvari bi mogle da izgledaju prilično drugačije.

GoCompare, velška kompanija za prodaju osiguranja, zamolila je grupu školaraca iz Londona da nacrta automobile budućnosti, koje su ilustratori potom pretvarali u ozbiljne ponude. Budući da će Britanija do 2040. zabraniti proizvodnju automobila na fosilna goriva, predstavnici kompanije su došli na ideju da bi bilo zanimljivo da deca, koja će jednog dana voziti moderne naslednike sada već primitivnih vozila, podele svoju viziju sa ostatkom sveta.

Pročitajte i:  UNICEF: Deca su ukras digitalnog sveta

Tako su dobili seriju fantastično detinjastih ideja, ilustracije robota-automobila, te različitih pufnastih i plišanih modela, ali je zanimljivo da se dobar deo dece odlučio za ekološka rešenja, te kao moguća alternativna goriva ponudio sve od struje do (naravno) čokolade.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,