Kad se Facebook “uspava” na nekoliko sati

Facebook, Instagram i WhatsApp su u nedelju 14. aprila prestali sa radom na čak nekoliko sati, što je u univerzumu online društvenih platformi skoro pa čitava večnost. Ova komplikacija je druga po redu u proteklih mesec dana, te treća od početka godine, što je motiv da se već raspravlja o internet apokalipsi i povratku u analogno doba.

PCPress.rs Image

Kompanija je u saopštenju koje je izdala povodom ovog problema objasnila da korisnici širom sveta nisu bili u mogućnosti da pristupe svojim nalozima, te dodala da je problem rešen nakon nekoliko sati. Kada je u martu došlo do sličnih problema Facebook ih je objasnio „promenama u konfiguraciji servera“, a problem je tada potrajao više od 24 sata. Eksperti su primetili da čak ni sistem za prijavljivanje grešaka nije bio u funkciji, što je neobično budući da bar taj deo platforme nikada ne bi trebalo da prestaje sa radom.

https://twitter.com/JoelFer55502603/status/1117409061249568768

Poslednji incident nije bio ni blizu ozbiljan kao prethodni, pa su valjda zbog toga i izostala objašnjenje o prirodi komplikacija, a uprkos tome što mnogi brinu da bi poslednje poteškoće u funkcionisanju platformi mogle da dovedu do novih bezbednosnih skandala.

Pročitajte i:  WhatsApp kažnjen zbog deljenja ličnih podataka korisnika sa Facebook-om

Izvor: Bloomberg

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,