Top50 Glas publike

Kad vojnici “ratuju” kao video igrama

Stvarni svet ponekad liči na video igre, pa tako situacije u kojima vojnici koriste kartonske kutije da se sakriju od protivničkih AI robota liče na zaplet koji su smislili gejming developeri.

PCPress.rs Image

Metal Gear je video igra koju je smislio Hideo Kojima, a u njoj se fantastični elementi mešaju s vojnicima i prizorima iz rata. Tako igrač od neprijatelja na primer može da se sakrije uz pomoć kartonske kutije. Ispostavilo se da ta taktika radi i u realnom svetu, pa su kutije zaista dobra skrovišta od mašina koje se bore za drugu stranu.

U jednoj knjizi koja se bavi ratnim strategijama postoji deo o tome kako su roboti učili da detektuju ljude, a tako što se grupa marinaca neko vreme šetala u njihovoj blizini. Potom su odlučili da promene pravila, pa su smislili igru u kojoj je pobednik onaj koji uspe da se najviše približi robotu, a da ga ovaj ne primeti. Najuspešniji su bili oni koji su za kamuflažu iskoristili baš kutije od kartona.

Pročitajte i:  Epic Games: Dve igre na poklon

Autor knjige je objasnio da je AI sistem treniran da prepoznaje ljude dok rade uobičajene stvari, pa mu tako promiču oni koji se ponašaju neuobičajeno. Život je kao video igra.

Izvor: Kotaku

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *