Kad voziš, parkiraj telefon – nova akcija Telekoma Srbije

Kompanija Telekom Srbija, u saradnji sa Upravom Saobraćajne policije MUP-a Srbije i Srpskim komitetom za bezbednost saobraćaja, pokrenula je kampanju „Kada voziš, parkiraj telefon!“.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, cilj kampanje je promena stava odnosno podizanje svesti vozača o opasnostima upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, kao i povećanje nivoa bezbednosti saobraćaja na putevima.

Ivana Spanovic, Slobodan Malesic,Predrag Culibrk, prof. dr Milan Vujanic i Emir BekricRadio se o društveno odgovornoj kampanja koja se, na nacionalnom nivou, bavi problemom upotrebe mobilnih telefona tokom vožnje i rezultat je uspešne međusektorske saradnje, ali i nastojanja Telekoma Srbija da podigne svest ljudi o opasnostima usled upotrebe mobilnog telefona.

“Jedan od uzročnika velikog broja saobraćajnih nezgoda čiji smo svedoci svakoga dana jeste i upotreba mobilnih telefona tokom vožnje. Aktuelno stanje ukazuje na potrebu da se nešto promeni i kod građana probudi svest o tom problemu. Zato je Telekom Srbija odlučio da pokrene kampanju „Kada voziš, parkiraj telefon!“ i doprinese da svi zajedno promenimo loše navike koje imamo u vožnji i koje ugrožavaju druge, ali i nas same“, rekao je Predrag Ćulibrk, generalni direktor kompanije Telekom Srbija.

Pročitajte i:  Huawei i Telekom Srbija donirali 150 IdeaHub tabli osnovcima širom Srbije

U okviru kampanje predviđen je niz akcija i predavanja u  gradovima u celoj zemlji, kako bi se svi građani, a posebno mladi vozači, aktivno uključili i dali svoj doprinos smanjenju upotrebe mobilnih telefona tokom vožnje, a kampanji su se, kao promoteri, pridružili i Ivana Španović i Emir Bekrić, osvajači bronzanih medalja na Svetskom prvenstvu u Moskvi i najbolji atletičari Balkana u 2013. godini.

Deo promotivne kampanje je i video spot koji možete videti ispod.

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: