Kako bolje koristiti Android fingerprint reader

Čitači otisaka prstiju nude brz i praktičan način za otključavanje Android pametnih telefona – kad rade. Ako radite rukama, možda ste primetili da čitač otisaka prstiju može biti donekle nepouzdan.

PCPress.rs Image

Fingerprint reader na Android smart telefonima može da bude nepouzdan

Potrebna vam je samo dodatna sekunda, ali vas to ipak usporava. U čemu je problem? Problem je u tome što se otisci prstiju troše i menjaju ukoliko pretežno radite rukama. To nije dovoljna promena da vam omogući da se izvučete iz zločina, ali habanje, ogrebotine i ožiljci mogu biti dovoljni da prevare čitač otisaka. Ako radite rukama na otvorenom ili kao tehničar, ovo će biti problem, ali problem je i za ljude sa zahtevnim hobijima kao što su penjanje po steni ili CrossFit.

Dakle, šta možete učiniti?

1: Dajte Androidu otiske srednjeg prsta (da, shvatamo ironiju)

Koristite otiske na srednjem prstu. Svakako, potrebno je malo navikavanja, ali otisci na srednjem prstu imaju manje promena od ostalih prstiju.Ovo je posebno zgodno za Android pametne telefone koji imaju čitač otiska prsta na zadnjoj strani.

Pročitajte i:  Roku OS 10.5 će proširiti vodič i muzičku podršku

2: Koristite bočnu stranu prsta (ili palca)

Umesto da koristite vrhove prstiju, koristite bočne strane, posebno na palcu. Opet, to je mesto sa najmanje oštećenja. Ovo dobro funkcioniše za pametne telefone sa bočno postavljenim čitačima otiska prsta.

3: Nadigrajte sistem

Još jedan trik koji dobro funkcioniše je da nekoliko puta tokom određenog vremena upišete isti prst u čitač otisaka prstiju. Na taj način, čitač uči da čita otisak prsta kroz nasumične ogrebotine i ožiljke tokom određenog vremenskog perioda. Ovaj trik je zgodan za one koji ne žele da promene prst kojim otključaju pametni telefon.

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,