N Central domination

Rešenje za brzu zaradu na kriptovalutama je – čaj?

Groznica brze zarade na Bitcoinu i sličnim kriptovalutama se ne smanjuje. Poslednji bizarni slučaj kompanije za proizvodnju ledenih čajeva govori nam koliko se svet “zaigrao”. 

Long Island blockchain bitcoin rast vrednosti

Momci koji stoje iza gore pomenutog brenda ledenih čajeva objavili su da menjaju ime u Long Blockchain Corp. Sa menjanjem imena objavljeno je da će se u jednom trenutku kupiti određene kompanije koje se bave poslovima vezanim za kripovalute. Nakon ove objave vrednost kompanije je skočila 200% sa tendencijom rasta! Šta se zaista desilo?

Ništa razumno. I dok je jasno da je blockchain tehnologija neophodna za uspeh u svetu kriptovaluta kao što su Bitcoin, Litecoin, Ethereum, jednako je nejasno kakve veze čaj ima sa tim. Odgovor je jednostavan – apsolutno nikakve. Oni su jednostavno napravili marketinšku akciju promocije uz “obećanje” da će u narednom periodu sigurno kupiti neku blockchain kompaniju i ući i u taj biznis.
 
Već su zakupili i stranicu longblockchaing.com što je valjda dovoljan razlog za investitore jer – nikad se ne zna. Kada će to da se desi niko ne zna, ali u međuvremenu ako želite blockchain ledeni čaj sa ukusom slatke arome bitcoina. Moramo priznati da im je stategija sjajna, ali nisu oni ni prvi ni poslednji kojima je ovo palo na pamet.
 
Trenutna opsednutost vrednošću Bitcoina i ostalih kriptovaluta može se porediti sa razvojem interneta i elektronskog biznisa. Tada su kompanije u želji da “uhvate voz” dodavali nazivima kompanija “.com” ili jednostavno “e” imenu nakon čega bi im vrednost naglo skakala. Isto se uveliko dešava, i dovoljno je da imate atraktivno ime i možete da računate dobar priliv sredstava i rast vrednosti akcija na berzi. Osim u slučaju da dođe do pada vrednosti, kao što se to upravo desilo (konačno) Bitcoinu.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
Pročitajte i:  BIZIT 2022: Spremite se za 5 najvećih tehnoloških trendova u 2023. godini
eFakture

Tagovi: , , ,