Top50 Glas publike

Kako da sprečite hakere da vam upadnu u mrežu i preuzmu poslovanje

U vremenu sveopšte digitalizacije korporativnih sistema, te dostupnosti podataka koji se u njima nalaze, pitanje koje treba da postavite sebi jeste: ko sve pristupa vašoj mreži? Preporuka kompanije Clico, specijalizovane za oblasti bezbednosti podataka, umrežavanja informacionih sistema i njihovog upravljanja, jeste da se ponašate kao da vam je mreža već ugrožena, što podrazumeva implementaciju efikasnih IT rešenja.

PCPress.rs ImageAruba Instant WiFi, kao „menadžer“ bežične mreže

Usled učestale upotrebe mobilnih uređaja, WiFi rešenja bez kontrolora nametnula su se kao popularan izbor, a ono što korisnici očekuju od njih su jednostavnost, funkcionalnost i bezbednost.

Aruba Instant WiFi američke kompanije HPE Aruba Networks, čija dostignuća u oblasti umrežavanja je prepoznao i Gartner, uvrstivši je u svoj Magični Kvadrant kao lidera na polju žičnih i bežičnih bezbednosnih rešenja za 2017. godinu, predstavlja jedino WiFi rešenje bez kontrolora, čiju jednostavnost prate najviši nivo funkcionalnosti i siguran pristup mreži.

Osim što je lak za postavljanje (ceo proces traje 5 min.) i ne zahteva ekspertsko poznavanje mreže, Aruba Instant WiFi ima dinamički izabran Instant AP (Access Point), koji automatski šalje konfiguracione podatke mreže drugim Instant AP‑ovima u okviru mreže, eliminišući zavisnost od eksternih sistema rukovođenja, te omogućavajući bezbedan, čak i gostujući, pristup mreži. Sve što treba da uradite jeste da napravite SSID (Service Set Identifier) za gostujuću mrežu i odredite ko ima pristup i kojim podacima u istoj. Iskoristite ugrađeni captive portal ili eksterni, kastomizovan portal za login gostiju, a zatim obezbedite mrežu autentifikacijom korisnika preko ugrađenih gostujućih naloga ili eksternih servera za autentifikaciju.

Aruba InstantOS poseduje integrisanu Adaptive Radio Management tehnologiju, koja optimizuje funkcionisanje WiFi‑ja i automatski vodi računa o tome da Instant AP‑ovi ne hvataju ometajuće radio frekvencije, omogućavajući pouzdanije i jače funkcionisanje WiFi mreže. Štaviše, ovo rešenje karakteriše i integrisana, patentirana ClientMatch tehnologija, koja kontinuirano prikuplja metričke podatke o sesijama s mobilnih uređaja, na osnovu kojih se klijenti, usled pomeranja korisnika, individualno usmeravaju ka AP‑ovima s najjačim WiFi signalom.

Svi AP‑ovi imaju i integrisan BLE Beacon, koji omogućava preciznije lokacijske servise: zna se gde se ko nalazi i koliko se zadržao u mreži, kao i koliko je prosečno vreme zadržavanja, koji je najudarniji period za boravak u mreži, pa čak i ko je prošao pored nje.

Osim što je jednostavno za upotrebu i pruža siguran pristup mreži, Aruba Instant WiFi je izuzetno fleksibilno i otporno rešenje, koje omogućava lokalno rukovođenje mrežom, kao i rukovođenje mrežom u oblaku i on premises. Instant mreža preživljava do poslednjeg AP‑a tako što kontrolorska funkcija besprekorno prelazi s jednog na drugi AP, bez bilo kakvih zastoja ili intervencije administratora.

Dostupnost HPE Aruba Networks rešenja u regionu

Zahvaljujući kompaniji Clico, zvaničnom distributeru HPE Aruba Networks, Aruba Instant WiFi, kao i ostala HPE Aruba Networks rešenja, dostupan je i u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Štaviše, Clico je napravio security competence center, sačinjen od vrhunskih security inženjera, koji vam omogućava da saznate sve o oblasti zaštite podataka, kako o aktuelnim pretnjama, tako i o dostupnim rešenjima.

PCPress.rs ImageClico misija

Clico, najveći specijalizovani distributer (s dodatom vrednošću – VAD) mrežnih i sigurnosnih sistema na poljskom i istočnoevropskom tržištu, pomno prati razvoj informacionih tehnologija i procenjuje vrednost globalnih trendova kako bi razumeo potrebe korporativnih sistema i, u skladu s njima, ponudio najefikasnije alate za zaštitu podataka, kao što su HPE Aruba, Arista Networks, Juniper Networks, Forcepoint, Thales, Rubrik, Ucopia, SonicWall, Tufin, Rapid7, A10 Networks, Linkify, Pulse Secure, Mobile Iron.

info@clico.rs

(Objavljeno u PC#255)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , ,