BIZIT 2022

Kako da sve vaše WhatsApp poruke nestanu posle određenog vremena – po difoltu

Prošle godine je WhatsApp dodao opciju da vaše poruke automatski nestanu, ali je kompanija uveliko proširila tu funkciju.

PCPress.rs Image

Možete da podesite da skoro sve vaše poruke nestanu nakon 1, 7 ili 90 dana

Umesto da vas primorava da ručno omogućite poruke koje nestaju za svaki pojedinačni čet, WhatsApp vam sada omogućava da podesite da vaše poruke nestanu po difoltu za sva nova četovanja jedan na jedan. Štaviše, kompanija vam daje mnogo više fleksibilnosti u pogledu vremena. Dok ste ranije mogli da podesite da poruke nestanu samo nakon 7 dana, sada WhatsApp nudi opciju brisanja poruka i nakon 24 sata ili 90 dana. Ovo su dobrodošli izbori, jer svako ima drugačiju ideju o tome koliko poruke treba da budu trajne. Za neke ljude, jedan dan je dovoljan, čineći razgovore skoro jednako efemernim kao razgovor u realnom vremenu, drugi bi možda želeli da zadrže svoju istoriju razgovora još neko vreme, tako da mogu da se vrate i upućuju na poruke kada je to potrebno.

Pročitajte i:  WhatsApp je zabranio 2,4 miliona naloga u Indiji

U kom god taboru da se nalazite, omogućavanje nove funkcije podrazumevano je vrlo jednostavno i na Android-u i na iOS-u – odete u WhatsApp Settings, kliknete na Account>Privacy>Default message timer, a zatim jednostavno izaberete koliko dugo želite da poruke traju u novim razgovorima. Imajte na umu da ovo utiče samo na četove jedan na jedan. Za grupne poruke, na kreatoru grupe je da odluči koliko dugo poruke traju. Takođe je još uvek moguće da neko snimi ekran ili fotografiše vaše poruke. Sve ovo funkcioniše samo za nove razgovore; moraćete da ga omogućite pojedinačno za postojeće četove:

  1. Otvorite WhatsApp čet;
  2. Klikom na ime kontakta;
  3. Dodirnite “Disappearing messages” (ako se to od vas zatraži, dodirnite Continue);
  4. Izaberite 24 sata, 7 ili 90 dana.

Whatsapp kaže da će takođe prikazati poruku u vašim četovima kako bi obavestila drugu stranu da ste omogućili da poruke nestaju po difoltu. Ako želite da onemogućite funkciju za određenu konverzaciju, u osnovi možete da pratite iste korake kao gore, osim što jednostavno izaberete „Off “ umesto tajmera.

Pročitajte i:  Zašto je potrebno toliko vremena za enkripciju Facebook Messenger-a

Nova funkcija je dostupna korisnicima na iOS-u i Android-u od 07.12.

Izvor: Thenextweb

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: