Kako da uživo pratite Apple događaj 30. oktobra

Još samo jedan dan deli nas od predstojećeg Apple-ovog događaja na kome će biti predstavljeni novi MacBook, Mac Mini, novi iPad modeli, kao i još neki noviteti koje priprema Apple. Kao i do sada, Apple svoje događaje prenosi uživo, a postoji nekoliko načina na koji ih možete ispratiti.

PCPress.rs Image

Događaj će biti održan u Njujorku, u 10 časova pre podne po lokalnom vremenu.

Gledanje događaja preko PC ili Mac računara

Apple obično limitira streaming svojih događaja na Safari na Mac-u i na Microsoft Edge na PC računarima, pa su očekivanja da će tako biti i ovog puta. Ipak, za svoj prošli, septembarski gogađaj na kome su predstavljeni novi telefoni, Apple je dao malo precizniju specifikaciju – da browser mora da podržava MSE, H.264 i AAC – što u osnovi znači da je mogao da se gleda i preko Google Chrome ili Firefox browsera. Ne postoje garancije da će to biti moguće sada, ali ništa vas ne košta da probate…

Bez obzira koji browser da koristite moraćete da odete na Apple-ov sajt da biste odgledali stream.

Pročitajte i:  iOS 15 biće dostupan za preuzimanje 20. septembra

Gledanje događaja preko iPhone ili iPad-a

Ukoliko događaj želite da gledate preko svog telefona ili tableta, biće neophodno da on radi na iOS-u 10 ili novijem. Za gledanje je dovoljno da otvorite Safari i odete na Apple-ov sajt.

Gledanje događaja preko Apple TV-a

Za gledanje na Apple TV-u, potrebno je da sa Apple Store-a preuzmete „Apple Events“ aplikaciju. Iz te aplikacije postoji mogućnost streamovanja sutrašnjeg događaja.

Gledanje događaja preko Twitter-a

Apple redovno svoje događaje streamuje preko Twitter-a. Za njegovo gledanje na ovaj način potrebno je da otvorite Twitter aplikaciju na telefonu ili da odete na Twitter-ov sajt i ulogujete se, bez obzira na browser koji koristite.

Kliknite na „srce“ ispod tvita i Apple će vam slati informacije i obaveštavati vas o događaju.

Pročitajte i:  Apple u problemima zbog poteškoća u lancu snabdevanja

Izvor: DigitalTrends

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,