TrendMicro

Kako da zaštitite vašu e-commerce radnju od hakovanja

Budući da će na ovogodišnjoj BIZIT konferenciji kompanija Gemius predstaviti istraživanje e-commerce u Srbiji za 2017. godinu, posetioci će moći da dobiju odgovore na brojna pitanja o ovakvom načinu poslovanja, od kojih se mnoga tiču i bezbednosti.

PCPress.rs ImagePoslednja stvar o kojoj želite da brinete dok vodite uspešnu e-commerce radnju su bezbednosni problemi. Ako haker uspe da pronađe način da uđe na vaš web sajt to bi moglo da vas košta izgubljenog vremena i novca. Garancija da vam sajt nikada neće biti hakovan ne postoji, ali postoje preventivni koraci koje možete da preduzmete kako biste povećali sigurnost i izbegli brige u budućnosti. Ovo su četiri stvari o kojima bi trebalo da razmislite i uradite ih još danas:

Napravite web sajt kako treba

Sigurnost web sajta nije nešto o čemu ćete razmišljati nakon što ste sagradili radnju i kada ste počeli da zarađujete. Morate od samog početka da imate viziju toga šta bi trebalo i šta ne bi trebalo da radite. Kada izgradite sigurnu radnju male su verovatnoće da ćete postati žrtva hakerskih napada u budućnosti. Mnogo je posla oko otvaranja e-commerce radnje, ali nemojte da vas detalji kao što su dizajn i marketing odvuku od razmišljanja o značaju sigurnosti.

Pročitajte i:  Opasnost: Chrome i maliciozne ekstenzije

Zaposlite profesionalce

Postoji mogućnost da niste upućeni u e-commerce sigurnost, što bi moglo da predstavlja problem iz mnogo razloga, uključujući i činjenicu da možda ne znate koji su to koraci koje treba da preduzmete kako biste sprečili problem. S tim na umu, možda bi bilo najbolje da zaposlite profesionalnu kompaniju koja je kvalifikovana i koja bi pomno pratila vašu radnju. Dok se vi fokusirate na ono što je vama bitno kao što je rast prodaje, na ovaj način znaćete da na vašoj sigurnosti rade profesionalci. Tačno je da to iziskuje finansijsku žrtvu sa vaše strane ali zauzvrat dobijate mnogo uključujući i jednu brigu manje.

Nemojte ignorisati potencijalne probleme

S obzirom da ste veoma zauzeti kao vlasnik e-commerce radnje, lako je ignorisati potencijalan problem ako ne osetiti da je hitan. Ovu grešku ne želite nikada da napravite kada je u pitanju sigurnost vašeg sajta. Ako mislite da je vaš sajt podložan hakerskim napadima vreme je da istražite zašto i da načinite potrebne promene kako biste povećali mere sigurnosti.

Pročitajte i:  Rešenje za Twitter: Elon Musk zaposlio hakera

Budite u toku

Kako meseci i godine prolaze, hakeri menjaju način na koji napadaju e-commerce radnje. Čak i ako niste zainteresovani za vesti o sajber sigurnosti, trebalo bi da ih pratite. Nikada se ne zna kada ćete naići na neku informaciju koja će vam promeniti način na koji prilazite sigurnosti. Čak i da ste bili sigurni do sada, nikako ne možete da znate šta sve može da se desi u budućnosti, zbog čega bi trebalo da se pripremite na sve što može da se desi.

U savršenom svetu vlasnici e-commerce radnji nikada ne bi trebalo da brinu o hakerima. Međutim, u stvarnom svetu sajber sigurnost je veliki problem koji košta veliki broj ljudi i vremena i novca.

Izvor: The Next Web

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,