BIZIT 2022

Kako dodati izveštaj o saobraćaju pomoću Google mapa

Izveštaji o saobraćaju u Google mapama omogućavaju vam da brzo utvrdite da li je ruta kojom idete zauzeta ili ne.

PCPress.rs Image

Možete uneti sopstvene izveštaje o saobraćaju

Ako ste na putu, možete da ažurirate Google mape dodavanjem sopstvenih izveštaja o saobraćaju.  Ova uputstva će raditi za sve mobilne korisnike sa aplikacijom Google Maps na Androidu i iPhoneu. Za početak otvorite aplikaciju „Google Maps“ i potražite uputstva pomoću trake za pretragu na vrhu ekrana. Kada ste u režimu navigacije, dodirnite informacije o ruti na dnu interfejsa, uključujući ETA, udaljenost i vreme dolaska. Ovo će otvoriti meni sa dodatnim opcijama, uključujući mogućnost pregleda pisanih uputstava, kao i satelitsku mapu. Da biste dodali novi izveštaj o saobraćaju, dodirnite opciju „Add A Report“ na vrhu menija.

Postoji nekoliko dostupnih situacija u saobraćaju uživo koje možete prijaviti pomoću funkcije „Add A Report“. Na primer, ako ste zapeli u saobraćaju, možete da izaberete opciju „Congestion“. Ako je traka na autoputu zatvorena, možda biste radije izabrali opciju „Lane Closure“. Ako dodirnete bilo koju od ovih opcija, to upozorenje će se dodati na vašu trenutnu lokaciju. Ove opcije će se razlikovati u nazivu i dostupnosti – na primer, američki korisnici videće „Speed Trap“ kao opciju da upozore druge korisnike na proveru brzine, dok će korisnici u Velikoj Britaniji umesto toga videti „Mobile Speed Camera“.

Pročitajte i:  Google plaća Wikimedia fondaciji za bolji pristup informacijama

Ako ste slučajno dodali izveštaj, imaćete nekoliko sekundi da ga vratite unazad pre nego što se izveštaj doda u Google mape. U ovom trenutku dodirnite “Undo” ako ste greškom dodali izveštaj.

Kada prođe nekoliko sekundi, izveštaj će biti dodat na Google mape kako bi ga mogli videti i drugi korisnici. Kada drugi korisnici prođu kroz isto područje, pojaviće se upozorenje koje će ih upozoriti na smetnje.

Izvor: Howtogeek

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,