BIZIT 2022

Kako je Tesla Autopilot spasio zeca

Jedan vozač Tesla automobila tvrdi da se njegovo vozilo zaustavilo kada se na putu pojavio zec, budući da je Tesla Autopilot registrovao životinju, te izveo neophodne manevre kako je ne bi udario.

PCPress.rs Image

Iz kompanije Tesla kažu da se Autopilot opcija obučava na osnovu snimaka događaja na putevima u koje su bila uključena vozila iz Tesla flote, te da se posebna pažnja obraća na retke situacije. Tako se među situacijama našla i ona koja se opisuje kao „zec na putu“, a prednja kamera automobila ju je uredno zabeležila. Vozač tvrdi da se susret odigrao na Floridi, u aprilu, u ranim jutarnjim satima, te da je u pitanju Tesla Model S sa ‘2019.8.5(6)’ softverskim ažuriranjem. Vozilo je, kako kaže, na zeca reagovalo pre nego što je mogao da dođe do kočnica, tako što je skrenulo desno.

https://twitter.com/dealer_of_happy/status/1126108842394357760

Sve je veći broj vlasnika Tesla vozila koji u poslednje vreme prijavljuju reakcije Autopilot opcije, pa se stručna, a i ona manje stručna javnost nadaju da su tvrdnje istinite, budući da mnogi događaji mogu pogrešno da se protumače, i to bez malicioznih namera, već samo u želji da obećane Tesla funkcije rade i spasavaju živote. Budući da ni na jednom snimku Autopilot reakcija nema dela na kojem može da se vidi kako sistem detektuje neku prepreku, drugi automobil, ili, u ovom slučaju, zeca, eksperti upozoravaju da u tumačenju moramo da budem oprezni, a sve dok ne dobijemo stabilnije dokaze.

Pročitajte i:  Teslin niz rekordnih isporuka se polako smanjuje

Izvor: Elektrek

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,