Zebra

Kako koristimo pametne uređaje?

Broj korisnika pametnih telefona i tableta raste neverovatnom brzinom, a s njima i broj onih koji žele da od običnih evoluiraju u napredne korisnike i u svetu mobilnih aplikacija ostave neki trag. Recimo aplikaciju? Tokom protekle tri godine, broj aplikacija lansiranih dnevno skočio je sa prosečnih 7,2 na u 2010, na 7,9 u 2012.

mobile_app_chart

Zato i ne čudi predviđanje da će do 2016. ukupan broj preuzetih aplikacija premašiti 44 milijarde. To je više od 6 aplikacija po glavi stanovnika. Neki aplikacije kreiraju da bi zaradili, drugi iz čiste dosade, a najbolje je kad se ta dva razloga ujedine. Odličan primer su aplikacije za koje simuliraju “ispuštanje gasova” a kojih na AppStore-u ima više od hiljadu. Najpopularnije zarađuju i do 10.000 dolara dnevno!

Što nas dovodi do pitanja – kako ljudi najčešće koriste svoje smart uređaje? Naravno, za zabavu. Prema podacima Flurry Analytics-a, od 2 sata i 38 minuta koliko prosečan Amerikanac posveti dvom pametnom gedžetu, oko 50 minuta ode na igranje igrica i zabavu. Facebook se izborio za nešto manje od pola sata, a produktivna upotreba u statistici učestvuje sa svega 3 minuta dnevno. Detaljnije podatke pogledajte u “pitici”.

Pročitajte i:  Android uređaje zarobio DDoS botnet

Izvor: www.computerworld.com

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,