Top50 Glas publike

Kako modernizovati data centar Hitachi hibrid-fleš infrastrukturom

Preduzeća su svesna prednosti usvajanja hibridnih fleš storidž rešenja kako bi se izvukle maksimalne performanse iz njihovih aplikacija, ali su pod sve većim pritiskom da opravdaju i vrate uložen novac. Glavni cilj je konsolidacija radnog opterećenja storidža uz minimalno ulaganje, pružajući maksimalne performanse u datom vremenu. Od ključne je važnosti da se ova hibridna fleš rešenja jednostavno implementiraju i koriste, a da budu maksimalno pouzdana.

PCPress.rs Image

Nova serija Hitachi storidža srednje klase podržava napredne analitičke i veštačke inteligencije u kompaktnom 2U rek formatu. Kombinujući hibridne fleš-storidže s mogućnostima daljinskog nadzora i analize, Hitachi Hi-Track nam omogućava pružanje najboljeg portfolija softvera za proaktivno analiziranje, podršku i održavanje storidž rešenja.

Agilna storidž infrastruktura

Hitachi VSP G serija srednje klase storidža isporučuje do 1,2 miliona IOPS-a. Storidž sistemi dolaze sa izborom SSD diskova i brzih SAS diskova, kao i sporijih diskova velikog kapaciteta kako bi dobili optimalnu cenu po terabajtu podataka i sve to upakovano u 2U rek. Sa VSP G serijom, velike brzine transfera podataka su zagarantovane, ali Hitachi sada automatizuje procese poboljšanim algoritmom za prebacivanje blokova podataka, kontrolisano uz pomoć polisa na osnovu kojih može da se definiše SLA za sve ili pojedinačne servise.

Pročitajte i:  Institucija Poverenika obeležila Dan zaštite podataka o ličnosti 2023. godine

PCPress.rs Image

SVOS analizira protok podataka u realnom vremenu prebacujući blokove podataka sa sporijih na brže fleš-diskove kako bi aplikacije brže pristupile podacima i nazad, vraćajući blokove sa fleš-diskova na sporije radi optimizacije. Ovo napredno prebacivanje blokova podataka (tiering) omogućava kompanijama da ispune traženi SLA za performanse koristeći pristupačnu kombinaciju sporijih i fleš-diskova.

Moderna zaštita podataka

PCPress.rs ImageDa bi zaštitio podatke i poslovanje, Hitachi nudi stoprocentnu garanciju na dostupnost podataka, jedinstvenu u industriji. Izgrađena na legendarnoj Hitachi pouzdanosti, serija VSP G nudi potpunu redundansu sistema zahvaljujući komponentama koje se lako mogu zameniti, neprekidnim nadogradnjama i izvanrednoj zaštiti podataka. Serija VSP G je najbolji izbor za hibridne fleš-storidže koji treba da dugotrajno i sigurno opslužuju aplikacije. Svaki sistem VSP G serije uključuje paket softvera za zaštitu podataka koji eliminiše vreme za backup i ubrzava oporavak koristeći storidž sliku (snapshot) tehnologiju.

Konfiguracijom sistema upravlja se jednostavno, korišćenjem polisa i radnih procesa. Dostupan je napredni softver za replikaciju podataka koji omogućava robusna rešenja za kontinuitet poslovanja između više fizičkih data centara. Ova rešenja uključuju metro klaster aktivan na obe strane, korišćenjem (global active devices) Hitachi storidž tehnologije gde serveri vide dva storidž uređaja na dve fizički odvojene lokacije kao jedan, i ispadom bilo koje lokacije serveri i dalje imaju neometan pristup podacima bez prekida u radu. Dostupan preko serije VSP G, ovaj sistem omogućava najviši nivo zaštite podataka.

Pročitajte i:  Rittal kontejnerski data centri sa Blue e+ tehnologijom hlađenja: Blue e+ cool tim iz snova

Korisna adresa: Ingram, Hitachi distributer za Adria regiju

Ovaj tekst je deo specijala časopisa PC Press, posvećen upravo Disaster Recovery temi. Kompletan specijal možete čitati potpuno besplatno na našem sajtu!

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , ,