Kako najčešće strada iPhone

Predmet obožavanja miliona ljudi i razlog za danonoćno čekanje u redovima, njegovo veličanstvo iPhone, može ponekad biti i izvor velikog stresa.

PCPress.rs Image
Photo: magic_Quote/Flickr

Pitajte ponosne vlasnike čiji je iPhone zavšio u mašini za veš ili u čaši piva. Američka kompanija koja obezbeđuje garancije za različite vrste proizvoda, Squaretrade, sprovela je istraživanje o tome kako najčešće strada iPhone. Rezultati su zasnovani na odgovorima koje je 2.004 iPhone korisnika dalo na 35 pitanja, u avgustu ove godine. U izveštaju ne piše da li ih je na taj korak naveo neobično veliki broj aktiviranih garancija za ovaj uređaj, ali rezultati su svakako zanimljivi.

Većina ljudi, tačnije 21%, ošteti svoj iPhone u kuhinji. Na drugom mestu je dnevna soba sa 18%, koju prati kupatilo sa 16% korisnika koji su bili nepažljivi prema svom ljubimcu.

Sve u svemu, 51% “iPhone nezgoda” dogodi se zapravo u kući, kaže Squaretrade. Ostali rezultati istraživanja kažu da je voda najveći neprijatelj iPhone-a, od koje strada 43% telefona koji dožive neku nezgodu. Upadanje u razne vrste sokova je uzrok 19% nezgoda, a kafa i čaj na savesti nose 12% stradalih uređaja.

Pročitajte i:  Apple za septembar (možda) planira nekoliko događaja sa lansiranjem novih proizvoda

Inače, slična studija objavljena mesec dana ranije pokazala je da su Amerikanci potrošili 5,9 milijardi dolara na pokvarene i oštećene iPhone-e. Ta studija je pokazala da je glavni razlog zbog kojeg telefoni bivaju oštećeni taj što ih vlasnici ispuste iz ruku (30%).

Ali, najzanimljivije su svakako infografike, koje govore najviše:

SquareTrade_iphone_Infographic

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,