Zebra

Kako ponovo omogućiti skidanje slika preko Google pretraživača

Mnogo prašine se diglo zbog odluke kompanije Google da ukine opciju view picture u rezultatima pretraga fotografija. Domišljati korisnici su već napravili rešenje kako bi sve bilo (skoro) po starom.

Izbačena opcija za skidanje slika View image izazvala je brojne reakcije pre svega zbog razloga samog izbacivanja. Nije reč ni o kakvom unapređenju funkcionalnosti (naprotiv) već je pre svega reč o čistom pragmatizmu i biznisu. U dogovoru sa kompanijom Getty Images iz rezultata pretrage slika izbačena je opcija koja je nudila mogućnost da se željena slika skine. Sada je to malo komplikovanije jer Google želi da prvo posetite izvornu stranicu na kojoj se nalazi fotka. 

U zavisnosti od browsera, moguće je putem opcije otvaranja fotke u novom tabu preskočiti jedan korak i doći do rezultata koji smo dobijali kroz view image. Ipak, ukoliko vam nedostaje toliko voljena opcija koju je Google izbacio, i to je moguće vratiti – putem Chrome/Firefox ekstenzije. Ukoliko želite i vi da opet uživate u blagodetima lakog skidanja fotki, instalirajte View Image ekstenziju koju možete pronaći na Chrome Web Store, odnosno među Firefox dodacima.

Pročitajte i:  Istraživanje pokazalo da telefoni dele vaše podatke svaka četiri i po minuta

Dodatni razlog da instalirate ekstenziju je vraćanje i sklonjene opcije search by image, koja omogućava pretrage fotke, ukoliko želite istu takvu samo u npr. boljoj rezoluciji. Ovim se manje više negira kompletna akcija uklanjanja opcija od strane Google-a. S druge strane, oni su se na ovaj način distancirali od skidanja fotki, a to što su korisnici rešili prepreke u rekodnom roku njih nije briga.

Pogledajte i: Video nadzor – Avigilon HDSM striming tehnologija
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,