ePlaneta

Kako prevazići nove izazove sajber bezbednosti u poslovnom i finansijkom sektoru

U bilo kom trenutku u svetu milioni transakcija i informacija „protiče“ internetom. Podaci su postali najvredniji predmet zaštite a sajber bezbednost u svim aspektima je nešto što mora biti procenjeno, zaštićeno i razvijano maksimalnom brzinom. Sajber prostor je bezbedan i svima koristan, samo kada su svi akteri uključeni u određeni poslovni proces svesni rizika: bez svesti, svako tehničko rešenje gubi na značaju i efektu. Zbog toga Konfindustrija Srbija – Udruženje italijanskih industrijalaca, 08. novembra organizuje godišnju konferenciju pod nazivom Cyber Security – Kako se suočiti sa novim izazovima u poslovnom i finansijkom sektoru.

PCPress.rs Image

U globalnom poslovanju sve je važnije fokusirati se na to kako kontrolisati ključne informacije i njihov bezbedan protok. Dok su ti podaci od suštinske važnosti za ispravno funkcionisanje poslovnih aktivnosti, sve češće smo svedoci brojih sajber napada koji mogu oštetiti bilo koji finansijski, telekomunikacioni i institucionalni sistem na svetu. S obzirom na takve izazove i potencijalne pretnje, nijedan napor nije suviše skup ili zahtevan kada je u pitanju sprečavanje i ograničavanje sajber napada.

Ovogodišnja konferencija Konfindustrije Srbija je treća ovog tipa u digitalnoj sferi, nakon DEC i DIGINDEC konferencija organizovanih 2016. i 2017. godine, Cyber security skup želi da pruži još jedan vid uticaja digitalne transformacije na privredu. Konfindustrije Srbija želi organizacijom ovog skupa da skrene pažnju na sajber bezbednost u sektoru finansija i telekomunikacija, dok će se deo diskusije fokusirati i na značaj stvaranja  strateških partnerstava u cilju podizanja svesti o značaju bezbednosti u sajber prostoru. Osmog novembra će prisutni imati priliku da od eksperata i kompanija čuju koja su to rešenja koja mogu ponuditi i koja su najveći izazovi u domenu cyber security na globalnom i lokalnom nivou.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  HubSpot istražuje hakove korisničkih naloga
SBB

Tagovi: , , , ,