Kako sakriti privatne fotografije i video zapise u Google Photos

Google Photos je nesumnjivo najbolji način za upravljanje vašom neprestano rastućom bibliotekom fotografija.

PCPress.rs Image

Funkcija je trenutno dostupna samo na Google Pixel uređajima

Različiti alati koje nudi, omogućavaju lagano razvrstavanje fotografija i video zapisa i grupisanje po događajima i ljudima. Kao meru privatnosti i da biste zaštitili lične fotografije od znatiželjnih pogleda, takođe možete da zaključate sve privatne fotografije u posebnu folder. Ovaj Locked Folder će tada biti dostupan tek kada unesete PIN za otključavanje. Sve fotografije i video zapisi koje premestite u Locked Folder neće se pojaviti u rezultatima pretrage, albumima, biblioteci fotografija ili memorijama. Oni će takođe biti uklonjeni iz svih postojećih albuma i neće se prikazivati ni na vašim smart displejima. Međutim, postoji prilično upozorenja o tome kako Locked Folder radi u Google Photos. Kao prvo, funkcija je trenutno dostupna samo na Google Pixel 3 i novijim Pixel uređajima.

Funkcija Locked Folder dostupna je samo na vašem telefonu, a ne i na webu. Vaš Locked Folder se takođe ne sinhronizuje na svim uređajima, pa joj nećete moći pristupiti sa drugih uređaja. Iako je sam Google Photos zasnovan na cloudu, funkcija Locked Folder radi lokalno. Sve fotografije ili video snimci koje prenesete u Locked Folder na Google Photos biće preuzete na vaš Pixel i zaštićene lozinkom pomoću zaključavanja ekrana. Rezervna kopija te fotografije ili video zapisa u cloudu biće izbrisana iz vaše biblioteke Google Photos. Sadržaj u Locked Folderu takođe se briše ako ikada izbrišete podatke iz aplikacije Google Photos. Ako ikada izbrišete Pixel telefon, izbrisaće se i sve fotografije i video snimci sačuvani u Locked Folderu. Takođe, ne možete da delite nijednu fotografiju sačuvanu u Locked Folderu. Locked Folder će koristiti isto zaključavanje ekrana kao i vaš telefon. Ne možete da postavite drugačiji obrazac za otključavanje ili PIN za Locked Folder u Google Photos.

Pročitajte i:  Google poklanja 10.000 sigurnosnih ključeva

Iz sigurnosnih razloga ne možete da pravite snimke ekrana Locked Folder, tako da možete biti sigurni da je sadržaj u njoj uvek zaštićen. Kako postaviti Locked Folder u Google Photos? Pre nego što premestite fotografije i video zapise u Locked Folder, prvo ih morate podesiti.

  • Otvorite aplikaciju Google Photos na telefonu.
  • Izaberite Library tab pri dnu. Zatim odaberite Utilities > Locked Folder.
  • Dodirnite opciju Set up Locked Folder. Tada ćete morati da otključate uređaj pomoću obrasca za otključavanje / PIN-a / lozinke.

Kako da premestite fotografije i video zapise u Locked Folder na Google Photos?

  • Otvorite aplikaciju Google Photos i izaberite sve fotografije i video zapise koje želite da premestite u Locked Folder.
  • Dodirnite dugme menija sa 3 tačke u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite opciju Move to Locked Folder.
  • Potvrdite svoj izbor tako što ćete ponovo tapnuti na Move.

Takođe možete direktno da snimate fotografije i video zapise koji će biti sačuvani u Locked Folderu. Za ovo otvorite aplikaciju Camera na Pixel telefonu. Kliknite na ikonu Photo Galery u gornjem desnom uglu, a zatim Locked Folder. Sada će se sve fotografije ili video snimci koje ste snimili automatski sačuvati u Locked Folderu na Google Photos. Locked Folder je koristan dodatak Google Photos. Međutim, funkcija ima mnoga ograničenja, što je čini manje idealnom za skrivanje važnih fotografija i video zapisa. Nedostatak sinhronizacije u cloudu za fotografije sačuvane u Locked Folderu znači da rizikujete da ih izgubite ako vaš Pixel telefon ikada prestane da radi ili ako iz nekog razloga morate da ga resetujete na fabričke vrednosti.

Pročitajte i:  Google radi na novom savitljivom telefonu

Izvor: Makeuseof

Facebook komentari:

Tagovi: , ,