Kamere za video nadzor kao novi način zabave

Hiljade kamera za video nadzor iz cele Kine povezano je na web-sajtove preko kojih bilo ko može da prati ono što kamere beleže. Takve platforme su u ovoj zemlji postale novi način zabave, a gledaoci su počeli i da ostavljaju komentare ispod snimaka.

PCPress.rs Image

Kamere za video nadzor pokrivaju prizore poput mirnih seoskih pejzaža, te restorana, gradilišta, i drugih objekata. Tu su i snimci koji jasno upozoravaju da je privatnost običnih građana bitno ugrožena, a na kojima gledaoci mogu da prate časove baleta, procese koji se odvijaju u kuhinjama velikih restorana, te prizore iz privatnih domova porodica i pojedinaca.

Na sajtu Shuidi, jednoj od platformi koja emituje ovakve sadržaje, za svaku kameru je navedena lokacija, te čak prikazana na mapi, pa se postavlja pitanje na koje sve načine takvi podaci mogu da ugroze bezbednost onih koji su snimani. Stanovnici Kine još uvek nisu svesni da ih možda neko prati uživo preko jednog od ovakvih sajtova, te da sadržaji čiji su junaci privlače veliki broj online gledalaca.

Izvor: firenewsfeed

Facebook komentari:

Tagovi: , ,