Top50 Glas publike

Karijera nije na pauzi – virtuelni događaj za nova radna mesta u doba recesije

Da se u kriznim situacijama rađaju neverovatne ideje već se pokazalo u prošlosti, a među slavnim primerima je i Isak Njutn koji je došao do ideje o gravitaciji dok je boravio u izolaciji od velike epidemije kuge 1665. Isto se dešava i danas, u vreme velike pandemije koja trenutno potresa svet: brojne su priče i primeri širom sveta, ali evo jedne koja se upravo realizuje kod nas.

PCPress.rs Image

U pitanju je Virtual Expo „Karijera nije na pauzi“! Ovaj virtuelni karijerni događaj plod je inicijative da se na platformi MatchAbout spoje oni koji su ostali bez posla usled trenutne krize i kompanije koje posao nude; događaj je rezultat organizacije tima sa istom vizijom, gde sve svi članovi ni ne poznaju međusobno, a čak se nisu nijednom uživo sastali.

Dobar odziv kompanija daje nadu u borbi protiv recesije

Neke od prvih kompanija koje su se pridružile ovoj inicijativi su Proctorio, OTP banka, Japan Tobacco International, Delhaize Serbia, Hemofarm, TradeCore, Quantox. Svakog dana, priključuju se nove kompanije iz raznih industrija, sa ponudom poslova na različitim pozicijama i dopunskog sadržaja za posetioce.

Kako izgleda Virtual Expo

Svi zainteresovani mogu da pristupe aplikaciji i događaju potpuno besplatno. Prvi korak ka tome je preuzimanje MatchAbout aplikacije, a nakon kreiranja profila, koji traje vrlo kratko, mogu da pristupe virtuelnom događaju, u okviru koga se nalaze virtuelni štandovi svih kompanija. Unutar svakog štanda kompanije pojedinačno predstavljaju sve otvorene pozicije, kao i mnoge druge stvari koje se tiču same kulture kompanije i benefita koje pruža. Svi posetioci se putem notifikacija svakodnevno obaveštavaju o novim pozicijama iz raznih industrija. Pored toga, kompanije nude i druge korisne saržaje: edukativne videe, brošure i druge multimedijalne sadržaje, praktikantske pozicije i razvojne programe za talentovane studente i pojedince. Iz tog razloga, ovaj događaj prevazilazi koncept virtuelnog sajma zapošljavanja.

Virtual Expo će trajati dokle god bude potrebe za tim!

Iz organizacionog tima kažu da će Virtual Expo „Karijera nije na pauzi“ trajati najmanje do sredine juna, sa mogućnošću da se događaj po potrebi produži. S obzirom na to da se realizuje u virtuelnom prostoru i da postoji veliko interesovanje kompanija i posetilaca, ne postoji prepreka da se ovaj koncept održi znatno duže. Cilj je pomoći što većem broju ljudi da pronađu posao, kao i da se dodatno edukuju i time dobiju veću vrednost od sajma.

Zainteresovani pojedinci mogu preuzeti MatchAbout aplikaciju na Google Play i App Store-u. Zainteresovane kompanije se mogu više informisati i prijaviti za učešće putem mejla matchabout@puzzlesoftware.rs.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,