Karijera: Tri razloga za NIS Energy

Iako je zapošljavanje mladih uvek aktuelna tema, čini se da su poslednjih godina preduzeti značajni koraci kako bi se sa reči prešlo na konkretna dela. Stručnjaci su saglasni da se s problemom „odliva mozgova” treba boriti programima koji su atraktivni mladima i pružaju im osećaj sigurnosti i otvorenu mogućnost za profesionalno usavršavanje.

PCPress.rs Image

Jedan od takvih programa je i „NIS Energy” koji je NIS pokrenuo pre više od godinu dana sa ciljem da mladi diplomci i master studenti svoje prve profesionalne korake naprave u multidisciplinarnoj kompaniji, kao i da karijeru grade u svojoj zemlji

Šta je NIS Energy?

U pitanju je korporativni program za mlade talente koji je NIS pokrenuo prošle godine kada je i 15 izabranih polaznika dobilo priliku da svoju karijeru započnu upravo u biznis jedinicama kompanije.

„Reč je o diplomcima i master studentima fakulteta koji po svom profilu odgovaraju biznis pravcima NIS-a. Polaznici su na početku programa, u februaru 2021, s kompanijom zaključili ugovor o radu na određeno vreme, u trajanju od godinu dana, nakon čega su dobili zvanično zaposlenje i nastavili svoju karijeru da grade kod nas”, objašnjavaju u NIS-u.

NIS Energy je poseban jer…

…omogućava mladim kadrovima da se stručno usavršavaju i pripremaju za samostalni rad u kompaniji, uz podršku mentora, odnosno kolega s višegodišnjim radnim iskustvom. U tom periodu za polaznike se organizuju i specijalne obuke kao i soft skill radionice.

PCPress.rs Image

„Suštinski, program je dvosmeran, jer omogućava studentima da razvijaju svoje profesionalne veštine u jednoj od najvećih i najuspešnijih domaćih kompanija, dok s druge strane, NIS u mladim kadrovima vidi nov potencijal i energiju za buduće uspehe. Uz to, prazan list radne biografije ili nedostatak radnog iskustva pruža osećaj nesigurnosti i u određenim situacijama predstavlja neku vrstu „kočnice” za mlade kandidate da nađu prvi posao. Za NIS novi kadrovi predstavljaju, pre svega, izvor svežih ideja i garanciju stabilnosti i održivosti kompanije u budućnosti”, kažu u NIS-u.

Kako do zaposlenja uz NIS Energy?

Nakon prijave kandidata na konkurs, NIS obavlja odabir u skladu sa zahtevima biznisa. Učešće u programu je plaćeno, a pored toga što kandidati treba da budu diplomci ili master studenti odgovarajućih fakulteta, potrebno je da ispunjavaju i sledeće uslove: manje od godinu dana radnog iskustva, odlično poznavanje MS Office paketa, kao i znanje engleskog jezika. Nakon godinu dana rada s mentorima, mladi stručnjaci koji su uspešno završili ciklus na kraju dobiju i zaposlenje u NIS-u.

„Pored razvoja profesionalnih veština i rada u dinamičnom okruženju, polaznici dobijaju priliku da steknu radno iskustvo, ispune svoj potencijal i usavrše znanje stečeno na fakultetu. To je ujedno i izvrsna prilika da svoj karijerni put nastave da grade u velikom sistemu, rame uz rame s vrhunskim profesionalcima i stručnjacima”, dodaju u NIS-u.

Februara 2022. godine kompanija je pokrenula drugi ciklus NIS Energy, otvorivši svoja vrata novim kandidatima. Još 27 mladih diplomaca i master studenata izabranih fakulteta u Srbiji iskusiće ovaj jedinstveni korporativni program koji im otvara mogućnost daljeg angažmana u NIS-u.

Korisna adresa: nis.rs

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,