Zebra

Kasica Brojalica

Sloganom „Kod nas znate šta kupujete“, kompanija Gomex je privukla 250.000 potrošača, koji imaju mogućnost da izaberu artikle koji će samo za njih biti na popustu i tako, po principu selektora popusta, kupiće ono što im je potrebno po povlašćenoj ceni.

Stara engleska poslovica kaže: „Nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari“ i odnosi se na balans između kvaliteta proizvoda i cene. Kvalitetna roba koja je još i na popustu, kao kod trgovinskog lanca Gomex, predstavlja dodatni stimulans za svakog potrošača da se opredeli za kupovinu. Potrošač je motivisan kako instant popustima na posebno definisane artikle, tako i bonitetnim poenima koji se dobijaju za kupovinu artikala koji nisu na aktuelnom sniženju.

Selektor popusta

Upravo ovakav servis omogućava Kasica Brojalica kompanije Gomex iz Zrenjanina, koju koristi više od četvrt miliona potrošača. Svaki od 250.000 korisnika ove kartice ima mogućnost da besplatno pristupi portalu kasicabrojalica.rs, na kome može da prati sve što je vezano za trgovinski lanac  Gomex i partnersku mrežu, od aktuelnog stanja bonitetnih poena na svom računu, do top 10 robnih grupa sa ukupno potrošenim iznosima.

U skladu sa sloganom „Kod nas znate šta kupujete“, Gomex gradi sa potrošačima dugoročan odnos poverenja, nudeći kupcima da sami izaberu šta hoće da bude na akciji i da se pri tom izboru vode onim što zaista žele da kupe, a ne isključivo akcijskom cenom. Kupac je u ulozi „selektora popusta“, tako što može da izabere 10 od oko 2.000 artikala i sam izabere šta će da kupi po povlašćenoj ceni u Gomex-ovim maloprodajnim objektima. Podrazumeva se da narednog meseca može da promeni artikle ili da zadrži već izabrane.

„Ako već ne možemo da se izvučemo iz ovog vrtloga akcijskih sniženja, rešili smo da ponudimo kupcima da sami izaberu šta žele da bude na akciji i da se pri izboru vode onim što im zaista treba, a ne akcijskom cenom“, objašnjavaju svoj cilj ljudi iz Gomex‑a.

Konverzija u novac

Nakon popunjavanja online pristupnice, u periodu od oko dve nedelje dobija se personalizovana Kasica Brojalica i pristup ličnom nalogu, kao i mogućnost izbora 10 proizvoda koji će biti na akciji. Kasica Brojalica omogućava i uštedu na kasi za artikle koji se nalaze na posebnoj akciji, a pored toga, omogućava i prikupljanje bonitetnih poena i konverziju tih poena u novac koji se može iskoristiti za redovnu kupovinu u svim objektima u lancu Gomex‑a.

Poeni koji se skupljaju putem Kasice Brojalice nazivaju se simbolično Keširići. Tokom kupovine oni zamenjuju pravi novac i mogu da se skupljaju kupovinom, kako u Gomex objektima, tako i kod partnera koji učestvuju u ovom projektu, a to su: benzinske pumpe, apoteke, prodavnice bebi i dečje opreme, bele tehnike, nameštaja, sportske odeće i opreme, knjižare, butici i cvećare, poljoprivredne apoteke i prodavnice stočne hrane, građevinskog materijala, kompjutera, kao i taksi udruženja, ambulante i ordinacije, frizerski saloni, turističke agencije, pozorišta, bioskopi…

(Objavljeno u PC#240)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,