BIZIT 2022

Kasperski obezbedio novi servis za detalje o malverima “na upit”

Nova usluge kompanije Kaspersky, “Ask the Analyst”, omogućiće kompanijama da od stručnjaka dobiju potrebne detalje o malverima i savete o tome kako da reše sigurnosne probleme. Program će podrazumevati: analizu uzoraka malvera, informacije o tome iz koje je malver porodice ili opisu određene pretnje ili zahteva za dark web.

PCPress.rs Image

Cilj servisa je da, između ostalog, pomogne IT sektorima kompanija da dobiju dublje informacije i pravovremeno reaguju na pretnju ili eksploataciju.

Servis Ask the Analyst, omogućiće klijentima da:

  • Dobiju dodatne podatke na Kaspersky Threat Intelligence Reports, koji će omogućiti dublja istraživanja i konsultacije u pogledu postojećih problema i veze problema sa podacima u izveštaju. Zahtevi se obrađuju putem Kaspersky Global Research i Analysis Team
  • Otkriju ponašanje i svrhu malvera. Global Emergency Response Team, digitalna forenzika i jedinica za odgovor na incidente, rade na analizi uzoraka malvera na temelju čega mogu obezbediti adekvatne sugestije i peporuke za dalji tretman.
  • Dobiju više informacija o pretnji: opis porodice kojoj malver pripada, dodatni kontekst za indikatore kompromisa (hash, URL, CnC itd.) ili ranjivosti.
  • Dobiju dark web istraživanja koja će im pomoći da otkriju koji sajber-kriminalci znaju za IP adrese, imena domena, fajlove, emailove ili bilo koje druge detalje vezane za dotični incident. Ovaj izveštaj dostavlja Kaspersky Security Services Team.
Pročitajte i:  Minecraft: Omiljena igra većine hakera

Ono što je, u ovom novom servisu, možda i najvažnije jeste mogućnost nekog vida saradnje sa Kaspersky stručnjacima, na slučajevima kojima se pristupa potpuno individualno. Projekat “Ask the Analyst” akcenat stavlja na ljudski resurs kao vrednost i u osnovi takve strategije leži mogućnost bolje usluge za klijente.

Izvor: darkreading

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,