BIZIT 2022

Kaspersky Internet Security 2013 – odlični rezultati na nezavisnom testu

Kaspersky-Internet-Security-2013 Proizvod Kaspersky Internet Security 2013 postigao je zavidne rezultate u svom prvom nezavisnom testiranju koje je sproveo ugledni institut AV-Test.org u junu i julu 2012. godine. Proizvod Kaspersky Internet Security 2013 imao je znatno bolje rezultate od industrijskog proseka u svim oblastima, a najveći uspeh je stopa detekcije štetnih programa od 100 odsto postignuta u ključnom domenu „Real World“.

Proizvod Kaspersky Internet Security 2013 testiran je na računarima koji koriste operativne sisteme Windows 7 i Windows XP, uz dostupnost najnovijih ažuriranja u vreme testiranja. Ocenjena je efikasnost proizvoda u otkrivanju zlonamernih programa i otklanjanje virusa u zaraženim računarima, zajedno sa podacima o ukupnoj upotrebljivosti i performansama. Rezultati su zatim upoređeni sa industrijskim prosekom, na osnovu testiranja 28 drugih bezbednosnih rešenja.

U najvažnijem testiranju, kada su sve karakteristike bile angažovane da pruže maksimalnu zaštitu, Kaspersky Lab proizvod postigao je savršen rezultat. Industrijski prosek iznosio je 90,74 odsto u junu, a u julu 91,11 odsto. U manje realnom testu „Zoo Malware” u julu, Kaspersky Internet Security otkrio je 99,83 odsto od više od 120.000 štetnih fajlova, u poređenju sa industrijskim prosekom od 96,84 odsto.

Pročitajte i:  Nova zlonamerna kampanja “lovi” Discord tokene i podatke o kreditnoj kartici

Sumiranjem rezultata, stručnjaci iz instituta AV-Test.org prokomentarisali su da je „Kaspersky Internet Security 2013 veoma dobar, svestrani proizvod, bez ikakvih mana, ali sa mnogo prednosti, čime postiže rezultate koji su daleko bolji od industrijskog proseka“.

Oleg Ishanov, direktor odeljenja za Anti-Malware istraživanja u kompaniji Kaspersky Lab, rekao je:„Želeli smo da proizvedemo prvoklasnu zaštitu kada smo kreirali proizvod Kaspersky Internet Security 2013. Sada smo dobili i prvu potvrdu svog uspeha, od jednog od najuglednijih instituta za nezavisno testiranje. Ne samo da je naše rešenje blokiralo sve postojeće pretnje, već je i uspešno uklonilo sve aktivne viruse iz zaraženih računara, obuhvatajući i najsloženije rutkit viruse.“

Kompletan izveštaj o testiranju koje je sproveo institut AV-Test.org možete pogledati ovde: http://media.kaspersky.com/documents/business/misc/Kaspersky_Internet_Security_2013_AV-Test_Report.pdf

Izvor: Singi

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,