TrendMicro

Kaspersky Lab pokrenuo Globalnu Inicijativu o Transparentnosti

Kompanija Kaspersky Lab najavila je pokretanje Globalne Inicijative o Transparentnosti kao deo svoje strategije, sa ciljem da bolje zaštiti svoje korisnike od sajber pretnji, bez obzira na njihovo poreklo ili svrhu. Kroz ovu inicijativu, kompanija Kaspersky Lab planira da aktivira širu bezbednosnu zajednicu, kao i druge stejkholdere, tako što će od njih tražiti da ocene pouzdanost njenih proizvoda, internih procesa i poslovnih operacija, a takođe će predstaviti dodatne mehanizme pomoću kojih će demonstrirati brz i temeljan pristup bezbednosnim problemima.

PCPress.rs Image

Kao deo ove Inicijative, kompanija planira da pruži uvid u izvorni kod svog softvera radi nezavisnih testiranja, uključujući pakete za ažuriranje softvera kao i ažurirana pravila za detekciju pretnji. Budući da se današnje društvo u sve većoj meri oslanja na informacione i komunikacione tehnologije, sajber pretnje konstantno evoluiraju i napreduju. Usled sve bržeg ritma koji karakteriše evoluciju IT sveta i sajber pretnji, kompanija Kaspersky Lab smatra da će saradnja između organizacija biti od ključnog značaja za zaštitu korisnika.

Poverenje je od velike važnosti u svetu sajber bezbednosti, i zbog toga bi ono trebalo da bude osnova bilo kakve saradnje koja ima za cilj da zaštiti pojedince, organizacije i korporacije od sajber pretnji. Međutim, predstavnici kompanije Kaspersky Lab su svesni činjenice da se poverenje zaslužuje i da se konstatno mora dokazivati kroz zajedničku posvećenost transparentnosti i odgovornosti.

Na ovogodišnjoj BIZIT konferenciji moći ćete da čujete izlaganje kompanije Kaspersky Lab upravo na temu sajber bezbednosti. Pokušajmo da saznamo kako da se efikasno borimo protiv poslednjih sajber napada kako bismo izbegli trajnu štetu za kompanije i vlade.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,