Kaspersky Lab predstavio Secure Connection aplikaciju za Android

Kaspersky Lab je predstavio novu besplatnu (freemium) aplikaciju, Kaspersky Secure Connection za Android, koja je napravljena da štiti podatke korisnika koji se prenose putem interneta. Pored toga što je jednostavna za korišćenje, te korisnicima pruža odličnu zaštitu, ova aplikacija omogućava korisniku da izabere aplikacije i sajtove za koje želi dodatnu zaštitu.

PCPress.rs Image

Enkripcija saobraćaja, VPN (Virtual Private Network), sprečava presretanje i zloupotrebu informacija koje se prenose putem interneta. Tako, na primer, može da pomogne u zaštiti lozinki određenih naloga, privatnih prepiski ili osetljivih fotografija koje se dele putem interneta, te podataka o posećenim web stranicama i izvršenim online kupovinama. Ovakav način zaštite je naročito važan ako se korisnik često povezuje na nepoznate Wi-Fi mreže, što cyber kriminalci mogu lako da zloupotrebe.

Prema istraživanju koje je sprovela kompanija Kaspersky Lab, svaka četvrta (što je 28% od ukupnog broja) Wi-Fi mreža na svetu nije bezbedna. Kaspersky Secure Connection za Android ima za cilj da zaštiti privatnost korisnika i njihove lične informacije od ovakvih rizika. U zavisnosti od toga kako se podesi, aplikacija može stalno da vrši enkripciju celokupnog saobraćaja koji je poslat sa uređaja ili preuzet na uređaj, ili samo u situacijama kada je bezbednost naročito bitna, na primer kada se korisnik povezuje na nepoznatu Wi-Fi mrežu. Prema unapred određenim podešavanjima, aplikacija nudi zaštitu prilikom otvaranja web stranica koje sadrže finansijske informacije, te društvenih mreža.

Pročitajte i:  BIZIT 2022: Rešavanjem zagonetki do vrednih poklona

Mobilni uređaji se najčešće koriste za povezivanje na nepoznate Wi-Fi mreže, zbog čega je enkripcija saobraćaja vrlo važna. Zadovoljni smo što možemo da predstavimo rešenje koje štiti prenos podataka na najpopularnijem mobilnom operativnom sistemu na svetu. Mobilni korisnici sada mogu da budu sigurni da će njihovi finansijski i osetljivi podaci biti zaštićeni bez obzira gde se nalaze. Planiramo da ponudimo slično rešenje i za iOS uređaje do kraja godine“, rekao je Andrei Mochola, direktor sektora za potrošače kompanije Kaspersky Lab.

Prilikom registracije na My Kaspersky portal, korisnik dobija 300 MB besplatne enkripcije dnevno. Plaćena verzija aplikacije nudi neograničenu enkripciju saobraćaja za pet uređaja, u periodu od mesec ili godinu dana, u zavisnosti od pretplate.

Kaspersky Secure Connection aplikacija dostupna je za preuzimanje u svim oblastima u kojima kompanija ima predstavništvo, ali nije u sledećim zemljama: Belorusija, Oman, Pakistan, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati, Saudijska Arabija, Kina i Hong Kong.

PCPress.rs Image

Kaspersky Lab je i jedan od sponzora ovogodišnje konferencije BIZIT pod nazivom “Prirodno digitalno”, koja će se održati 1. i 2. novembra 2017. godine, u Klubu poslanika, u Tolstojevoj 2, u Beogradu. Nakon tri godine postojanja BIZIT je, među IT stručnjacima i poslovnim ljudima, prepoznat kao centralni poslovno-informatički događaj u regionu, a koji je prošle godine okupio preko 500 učesnika. Kao najznačajniji i najposećeniji skup ovog tipa, BIZIT će i 2017. godine okupiti najznačajnije stručnjake iz oblasti primene savremenih poslovnih ICT rešenja.

Pročitajte i:  BIZIT 2022: Smart Life i pametni gradovi

Prijavu za učestvovanje na konferenciji BIZIT 2017 možete da registrujete na sajtu www.bizit.rs, a za učesnike prethodnih konferencija, kao i za učestvovanje većeg broja posetilaca iz iste kompanije pripremljeni su dodatni popusti koji mogu da se sabiraju.

Izvor: www.kaspersky.com

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,