Kaspersky Lab – za privatnost u digitalnom svetu

S obzirom na činjenicu da se zbog novih tehnologija naš svakodnevni život i način na koji komuniciramo sa ljudima sve više menjaju, neophodno je postaviti pitanje kako je moguće očuvati privatnost i u digitalnom svetu. Istraživanje Kaspersky Lab-a, koje je sprovedeno ne bi li se ukazalo na promene koje nove tehnologije donose u partnerskim odnosima, pokazalo je da veliki broj ljudi otvoreno deli svoje lozinke i PIN kodove sa partnerima.

PCPress.rs Image

S druge strane, mnogi ispitanici su se izjasnili da im je online privatnost veoma važna i da neke stvari kriju od svojih partnera. Ispitanici kažu da najčešće skrivaju sadržaje poruka koje su poslali drugim ljudima, način na koji troše novac, lična dokumenta i web stranice koje su posetili.

Kaspersky Lab nudi različite opcije uz pomoć kojih možete da zaštitite svoj digitalni život, čak i ukoliko partnere pustite u svoj online svet. Opcija „File Shredder” u rešenju „Kaspersky Total Security”, trajno briše fajlove kako biste bili sigurni da se oni više ne mogu povratiti. Opcija „Privacy Protection” može sakriti poruke i pozive na vašem Android uređaju, a da biste svoje posete portalima zaštitili od radoznalih pogleda, opcija „Privacy Cleaner” briše vašu istoriju pretraživanja i uklanja sve tragove aktivnosti na Windows operativnom sistemu.

Pročitajte i:  Mogu li da procure WhatsApp časkanja?

Opcija „Private browsing” blokira mogućnost praćenja poseta sajtovima, kao i bilo kakav pokušaj sakupljanja podataka, zaustavlja iskakanje povezanih reklama i pomaže vam da sakrijete planove i poklone za Dan zaljubljenih od radoznalih partnera. Ništa ne može zameniti jake lozinke na vašim nalozima, posebno ukoliko se osećate primoranim da ih podelite s partnerom, jer ovo povećava rizik da one padnu u pogrešne ruke. Rešenje „Kaspersky Password Manager” vam pomaže ne samo da napravite jake lozinke, već i da njih i svoje naloge održite bezbednim.

Izvor: Kaspersky Lab

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,