BIZIT 2022

Kaspersky softver za Android i BlackBerry

PCPress.rs ImageU slučaju da izgubite Android ili BlackBerry ili vam ga neko ukrade, novom verzijom mobilnog softvera ruske kompanije Kaspersky ga možete daljinski onemogućiti i izbrisati svoje podatke putem kratke kodirane poruke. Ove dve verzije poseduju i filtere za poruke i pozive. Korisniku se time omogućava da napravi „belu listu”, odnosno spisak osoba s kojima će komunicirati.

To su samo dve dodatne karakteristike softvera Mobile Security 9 za BlackBerry. Viktor Dronov, viši menadžer za mobilna rešenja, smatra da su ovi aparati već imali dobru enkripciju, te su se odlučili za samo nekoliko dodatnih funcija.

Microsoft-ov najnoviji Windows 7 smartfon nije “pokriven” softverom Mobile Security 9. Dronov kaže da je pristup mnogim nivoima operativnog sistema već blokiran, ali će u svakom slučaju nastaviti s radom na platform.

Apple iOS 4 operativni sistem za for iPhone i dalje je nedostižan, zbog ograničenja od strane kompanije. „Kada Stiv Džobs bude hteo vrhunsku zaštitu za iPhone, mi ćemo je i napraviti”, kaže osnivač kompanije Jevgenij Kasperski.

Android ima još nekoliko funkcija koje su dostupne i u Windows i Symbian verzijama Mobile Security 9. Recimo, „zaštita privatnosti“, koja omogućava da imenik, poruke i listing poziva budu skriveni. Android podržava i Kaspersky antivirusne funkcije.

Pročitajte i:  Motorola Edge 30 Ultra - 200 megapiksela, i još svašta

Prema sajtu kompanije Kaspersky, Mobile Security 9 košta 29.95 dolara.

Izvor: IT News

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,