Kaspersky za proveru sistema

Kaspersky je poznato ime u softverskom svetu i za mnoge sinonim za antivirusne programe. Pored široke palete alata za zaštitu računara i borbu protiv raznih vidova opasnosti, u ponudi kompanije Kaspersky Labs nalazi se i nekoliko sistemskih uslužnih alata. Novitet ponude je Kaspersky System Checker, besplatni program za skeniranje sistema koji može poslužiti za brzu proveru ili kao dopuna kompletnim rešenjima za zaštitu. Program se koristi veoma jednostavno i nema nikakva podešavanja – potrebno je samo startovati ga i izabrati jedinu opciju za dijagnostiku sistema. Skeniranje može potrajati nekoliko minuta, za koje vreme će biti provereni razni segmenti diska, instalirani programi, Windows podešavanja, itd. Po završetku skeniranja biće prikazan izveštaj podeljen u nekoliko sekcija, sa potvrdom dobrih rezultata ili upozorenjem ukoliko su pronađeni neki problemi.

PCPress.rs ImageAko je otkriven štetan softver ili pronađeni problemi u konfiguraciji računara, u izveštaj su uključeni linkovi koje možete da izaberete kako biste pregledali odgovarajuću Web stranicu koja sadrži informacije iz Kaspersky Lab baze znanja o vrsti problema i načinu rešavanja. U aktuelnoj verziji, Kaspersky System Checker nudi samo mogućnost provere sistema i ne uključuje nikakve mogućnosti za rešavanje problema i uklanjanje pronađenog opasnog softvera – proizvođač očekuje da za to korisnik posegne za nekim od kompletnih zaštitnih rešenja iz Kaspersky ponude.

Pročitajte i:  Kaspersky je prošle godine blokirao 5,8 miliona napada 

Pored glavne opcije za proveru sistema, Kaspersky System Checker uključuje i nekoliko dodatnih modula koji pružaju dodatnu pomoć pri analizi. Deo za prikaz sistemskih informacija nudi uvid u osnovu računarske konfiguracije, instalirane dodatke za Web browser‑e i podatke o svim instaliranim aplikacijama. Dodatne informacije uključuju objašnjenje stanja nekih podešavanja Microsoft Windows okruženja i aplikacija, a i ovde se u nekim slučajevima nudi veza sa Kaspersky sajtom gde su data dodatna objašnjenja.

Program Kaspersky System Checker možete da koristite besplatno bez ograničenja, a više informacija potražite na adresi www.kaspersky.com/system‑checker. Program ćete preuzeti i odmah startovati bez potrebe za instalacijom, pa je pogodan za korišćenje kao prenosni alat na uslužnom USB disku.

(Objavljeno u PC#245)

Pogledajte i: IP video nadzor – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,