BIZIT 2022

Kec u rukavu

Mnogo se priča o novoj AMD-ovoj Zen arhitekturi i Ryzen CPU-ovima koji bi trebali da se pojave na tržištu tokom marta meseca ove godine. Kao po običaju AMD priča o najjačim modelima, poredi ih sa konkurencijom, ali pored najjačeg 8-jezgarnog CPU-a (sa 16 tredova), u redovima bi trebali da budu i 6-jezgarni (12 tredova) i 4-jezgarni (8 tredova) Ryzen CPU-ovi.

PCPress.rs Image

Ono što je zanimljivo u celoj priči je da su na slajdovima prikazanim na ovogodišnjem CES sajmu svi AMD Ryzen CPU-ovi u stvari otključani! I dok se Intel svim silama bori da overklok ostane samo u rukama onih koji kupuju precenjene K modele, dotle AMD udara na nostalgiju i omogućava korisnicima da uz malo igranja i sreće ostvare bolje performanse. Otključani naravno znači da imaju mogućnost promene vrednosti množioca (kao Intel “K” serija), pa se samo nadamo da će i overklok potencijal biti veliki.

PCPress.rs ImageAMD je takođe otkrio i da će postojati određeni broj dodatnih sistema za hlađenje koji će biti u ponudi u trenutku predstavljanja, kao i da će to ubuduće biti praksa. Kao i do sada, CTO AMD-a, Mark Papermaster je potvrdio da se očekuje da Ryzen ima četvorogodišnji životni vek, što je uobičajeno za novu arhitekturu.

Pročitajte i:  AMD slučajno otkrio novu seriju Ryzen 7000 desktop procesora

izvor: www.fudzilla.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,