ASUS Zenbook

Kina razmišlja o zabrani rudarenja kriptovaluta

Neke od najvećih rudarskih operacija kriptovaluta su, sasvim razumljivo, smeštene u Kini. Međutim, izgleda da je neko rešio da tome stane na put. Čini se da regulatorni organi u Kini čak razmatraju zabranu rudarenja kriptovaluta jer su ga klasifikovali kao „nepoželjnu“ ekonomsku aktivnost.

PCPress.rs Image

Tako je rudarenje kriptovaluta definisano u vladinom dokumentu koji je ranije ove nedelje objavila kineska Komisija za nacionalni razvoj i reforme. Dokument koji je objavilo ovo regulatorno telo sadrži predlog zabrane rudarenja digitalnih valuta kao što je Bitcoin. To je zbog zabrinutosti da takve operacije rudarenja u stvari predstavljaju rasipanje vrednih resursa.

Digitalne valute se rudare korišćenjem moćnih, specijalnih računara koji zahtevaju mnogo snage da bi funkcionisali dok računaju kompleksne jednačine da bi izrudarili kriptovalutu. Količina energije koju koriste bitcoin operacije zajedno predstavlja više od energije koju neke male zemlje koriste. Ovo očigledno nanosi štetu planeti.

Kina je preduzela veoma oprezan pristup digitalnim valutama na nivou vlade, barem. Narodna banka Kine čak je zabranila inicijalnu ponudu novčića (ICO) u septembru 2017. Sada izgleda da zemlja razmišlja o zabrani rudarenja u potpunosti.

Pročitajte i:  Kriptovalute i štete od elektronskog otpada

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,